Cursusnummer:
CUL3141W

Creools kookavontuur

Creools kookavontuur

Maak kennis met de rijke Creoolse keuken. Een keuken die ontzettend smaakvol en gevarieerd is en bekend staat om het gebruik van kruiden en verse ingrediënten. Wil je ook leren hoe je authentiek Creoolse gerechten bereidt?

De Creoolse keuken is een mix van verschillende culturele invloeden en smaken uit Afrika, Europa, Azië en het Caribisch gebied. De keuken is ontstaan toen tot slaaf gemaakte mensen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika moesten koken met wat voorhanden was: bijvoorbeeld rijst, bonen, maïs, vlees en vis. Door de jaren heen zijn de gerechten verder ontwikkeld en is de mix nog rijker geworden.

Creoolse gerechten worden vaak bereid met een combinatie van kruiden, specerijen en andere smaakmakers, zoals knoflook, ui, cayennepeper, paprikapoeder en komijn. Doorgaans worden er verse groenten en fruit in verwerkt die in het Caribisch gebied groeien, zoals mango's, bananen, cassave en yam. Loopt het water je al in de mond? Ontdek dan deze fascinerende keuken met ons!

De ingrediëntkosten zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

  • 1 les van 3 uur Toon details
    • 1: woensdag 15 mei 2024 - 19:00 – mboRijnland – S.15 keuken
  • mboRijnland Toon adres-info
  • € 56,50 Inclusief € 21,50 voor cursusmateriaal.
  • Marco van Os, Tom Verheul
    • Culinaire workshop(s)

      Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

Startdatum
Lesvorm