Inschrijven

Opgelet: onze emails kunnen in uw SPAM box belanden.
A.u.b. ons email adres info@vuhetgroenehart.nl toevoegen in uw mail box als betrouwbaar.

Vooraf
Van toepassing zijn de definities van "cursus", "cursist" en "de volksuniversiteit" zoals te vinden in onze algemene voorwaarden.

Inschrijven
Inschrijven voor cursussen kan op twee manieren:

 • Via de website, gemakkelijk en snel! Klik bij de cursusinformatie op de knop ‘voeg toe aan mijn inschrijfformulier’. Wie op deze manier wil inschrijven, moet een e-mailadres hebben en toestemming voor automatische incasso afgeven of het lesgeld van de cursus betalen via iDEAL. De online inschrijving wordt per automatische e-mail bevestigd.
 • Via een volledig ingevuld inschrijfformulier met handtekening voor automatische incasso, dat kan worden afgegeven of opgestuurd naar onze cursusadministratie.

Inschrijvingen vinden plaats op volgorde van binnenkomst. Inschrijving is nog geen garantie voor plaatsing. Pas als het minimum aantal deelnemers is ingeschreven en het cursusgeld is betaald, is de plaatsing definitief. Hierover ontvang je zo spoedig mogelijk bericht. Bij het overschrijden van het maximum aantal deelnemers kan men op een wachtlijst worden geplaatst. Daarover geven wij vanzelfsprekend bericht.

Betaling
Met het inschrijven verplicht de cursist zich tot betaling van het volledige cursusgeld. Betalen kan door eenmalige machtiging bij inschrijving via de website of door de eenmalige machtiging op het inschrijfformulier of betaling met iDEAL. In geval van betaling via een eenmalige machtiging wordt het cursusgeld, bij doorgaan van de cursus, vóór aanvang van de cursus van de bankrekening afgeboekt.
Voor cursussen van twintig sessies of meer bestaat de mogelijkheid het cursusgeld in twee termijnen te betalen. Dit kan alleen via automatische incasso. De tweede helft van de incasso wordt halverwege de cursus geïnd.

Belangrijk om te weten

 • Inschrijvingen via de website worden automatisch bevestigd, mits het e-mailadres van de cursist correct is ingevuld. Ook op inschrijvingen via een inschrijvingsformulier ontvangt de cursist een ontvangstbevestiging via de mail. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de cursist niet over een e-mailadres beschikt, wordt de ontvangstbevestiging en verdere correspondentie gedaan via briefwisseling.
 • Uiterlijk één week voor aanvang van een cursus wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen bepaald of deze kan doorgaan.
 • Het bepalen of een cursus doorgaat kan ook eerder plaatsvinden, als het minimum aantal deelnemers is bereikt.
 • Zodra het duidelijk is of een cursus wel of niet doorgaat, ontvangt de cursist een e-mail met een van de volgende meldingen:
  - een bevestiging van deelname; of
  - een afzegging omdat de cursus niet doorgaat; of
  - een bevestiging dat de cursist op de wachtlijst geplaatst is vanwege teveel inschrijvingen; of
  - een afzegging omdat bij aanvang van de cursus er geen cursisten meer van de wachtlijst toegelaten konden worden; of
  - een afzegging omdat de cursist niet geplaatst kan worden (teveel inschrijvingen); of
  - een aanbod om mee te doen aan een parallelcursus. Dat is dezelfde cursus maar dan extra geprogrammeerd op een ander moment (en eventueel andere plaats).
 • Je krijgt dus altijd bericht, maar dat kan soms enkele weken na het inschrijfmoment zijn.

Ten aanzien van de betaling geldt dat de automatische incasso niet eerder wordt uitgevoerd dan wanneer duidelijk is dat de cursus doorgaat.