Taalniveau & Taaltest

Met betaalbare taalcursussen die gegeven worden door professionele docenten, leren wij jou op een gezellige en vakkundige manier alles over taal. We vinden het belangrijk dat de taalcursussen die wij geven aansluiten op jouw verwachtingen.

Welk taalniveau past bij jou en hoe kan je dat meten?
Het Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen (ERK) biedt een instrument om het niveau waarop iemand zijn talen beheerst te beschrijven.

De omschrijving van elk taalniveau is in Europees verband vastgelegd. Wanneer je bijvoorbeeld Engels op niveau A2 hebt gevolgd, dan weet iedere opleider en werkgever binnen de EU op welk taalniveau je de cursus Engels hebt gevolgd. Wil je meer weten over de verschillende niveaus volgens het ERK klik dan hier voor de uitleg.

Test jouw taalniveau via de gratis Dialang toets.
Om jouw taalkennis en niveau volgens het Europees Referentiekader te bepalen, adviseren wij je om gratis een online taaltest te doen.

De 'Dialang' toets is ontwikkeld met Europese steun. Met deze taaltest kan je jouw taalvaardigheidsniveau vaststellen. Je wordt getoetst op verschillende vaardigheden; schrijven, grammatica, woordenschat, taalstructuren, luisteren en lezen. De taaltest duurt ongeveer 1 uur en na de test krijg je direct de uitslag en ook feedback.

Op basis van deze taaltest bepaal je jouw taalniveau en daarmee de juiste keuze voor een taalcursus bij Volksuniversiteit Het Groene Hart.

taaltest

De test is gratis. Klik hier voor de link. Nadat je op de play button hebt gedrukt kies je voor instructies in het Nederlands.

Vragen en contact
De gratis taaltest geeft een globaal beeld van jouw taalkennis, echter de ontwikkeling van taalvaardigheid is een continu proces. Taalvaardigheid ontwikkelt zich geleidelijk en niet iedereen die een nieuwe taal leert heeft daarbij dezelfde sterke en zwakke punten.

taalniveau

Daarom vinden we het heel belangrijk dat onze taalcursussen aansluiten op jouw verwachting. Naast het advies voor de gratis online taaltest hebben we ook een talenspreekuur waar je persoonlijk contact hebt met de docenten. In een kort gesprek kunnen zij jouw taalvaardigheid bepalen.

Heb je vragen over een taalcursus of over het talenspreekuur, aarzel niet om contact op te nemen en een mail te sturen naar info@vuhetgroenehart.nl we zullen jouw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Veel tevreden cursisten gingen je voor, dus meld je nu aan voor een talencursus bij Volksuniversiteit Het Groene Hart.