TalenBij alle talencursussen wordt de nadruk gelegd op het verkrijgen en/of vergroten van de spreek-, luister- en leesvaardigheid. Tijdens de cursus verwerf je inzicht in de grammatica, bouw je een woordenschat op en maak je kennis met de cultuur van het betreffende taalgebied.  Of je nou begint met een taal of vergevorderd bent, in een rustig tempo wilt leren of een intensieve cursus nodig hebt, wij bieden je een ruime selectie van talen aan op verschillende niveaus. Ook voor opfriscursussen, op-reis-cursussen en conversatiegroepen zit je bij ons goed. We bieden bijvoorbeeld cursussen Spaans, Italiaans, Frans, Duits en Engels maar ook Russisch, Noors, Zweeds en Chinees aan. Ook kun je je bij ons inschrijven op de cursus Cambridge Engels (diverse niveaus). Deze kun je afsluiten met een officieel diploma. Voor buitenlanders die de Nederlandse taal willen leren, bieden wij cursussen Nederlands voor anderstaligen aan. De meeste talencursussen starten in september.

Niveau bepaling van de taalcursussen
Voor alle cursussen, behalve voor Nederlands voor anderstaligen, is kennis van de Nederlandse grammatica gewenst. Er wordt van je verwacht dat je voldoende tijd besteedt aan het maken van huiswerk.

Boeken bestellen
Cursisten moeten zelf boeken bestellen. Wacht daar echter mee totdat de cursus definitief doorgaat. De boeken die je nodig hebt, staan met ISBN-nummers bij de cursussen vermeld. Wij doen ons uiterste best om cursisten tijdig te informeren over het doorgaan van de cursus. Volksuniversiteit Het Groene Hart is niet aansprakelijk als een cursus, om wat voor reden dan ook, niet doorgaat en boeken reeds besteld zijn.

Welk niveau past bij mij?
Om de niveau-indeling van de verschillende taalcursussen te categoriseren, gebruiken wij het Europese Referentiekader (ERK). Dit is sinds enkele jaren de standaard voor het taalonderwijs in Europa. De omschrijving van elk niveau is op Europees niveau vastgelegd. Wanneer je bijvoorbeeld Engels op niveau A2 hebt gevolgd, dan weet iedere opleider en werkgever binnen de EU wat je kunt. De bewuste aanduidingen staan bij alle aangeboden taalcursussen.
Klik hier voor de uitleg van de verschillende Europees Referentiekader Niveaus.
 
Twijfel je nog over jouw niveau of heb je andere vragen, neem dan contact op met onze administratie via telefoon 0348-420662 (op werkdagen tussen 09:00 en 12:00) of via de mail: info@vuhetgroenehart.nl. Zij kunnen de docent vragen of deze contact met je opneemt.