Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Bij alle talencursussen wordt de nadruk gelegd op het verkrijgen en/of vergroten van de spreek-, luister- en leesvaardigheid. Tijdens de cursus verwerf je inzicht in de grammatica en bouw je een woordenschat op. Of je nu begint met een taal of vergevorderd bent, wij bieden je een ruime selectie van talen aan op verschillende niveaus. Ook voor opfriscursussen, op-reis-cursussen en conversatiegroepen zit je bij ons goed.

Welk niveau past bij mij?
Om de niveau-indeling van de verschillende taalcursussen te categoriseren, gebruiken wij het Europese Referentiekader (ERK). Dit is sinds enkele jaren de standaard voor het taalonderwijs in Europa. De omschrijving van elk niveau is op Europees niveau vastgelegd. Wanneer je bijvoorbeeld Engels op niveau A2 hebt gevolgd, dan weet iedere opleider en werkgever binnen de EU wat je kunt. De bewuste aanduidingen staan bij alle aangeboden taalcursussen. 
Klik hier voor de uitleg van de verschillende Europees Referentiekader Niveaus.  

Om uw niveau volgens het Europees Referentiekader te bepalen, adviseren wij u om online de volgende test te doen:
Italiaans en Arabisch: https://www.esl-taalreizen.com/nl/taalreizen/online-taaltest.htm  
Chinees: https://www.easymandarin.cn/test-your-chinese-level
Duits: https://einstufungstests.klett-sprachen.de/
Frans: https://altissia.org/nl/gratis-taaltest-frans-online/
Engels: https://fairway-online.nl/
Nederlands: https://kleurrijker.nl/instaptoets
Spaans: https://www.congusto-online.nl/wp-content/uploads/2016/03/con_gusto_1_instaptoets.pdf

Voor andere talen zoals bv Russisch en Pools en Porrtugees: Er is geen goede test. 

Voor alle cursussen, behalve voor Nederlands voor anderstaligen, is kennis van de Nederlandse grammatica gewenst. Er wordt van je verwacht dat je voldoende tijd besteedt aan het maken van huiswerk.  

Boeken bestellen
Cursisten moeten zelf boeken bestellen. Wacht daar echter mee totdat de cursus definitief doorgaat. De boeken die je nodig hebt, staan met ISBN-nummers bij de cursussen vermeld. Wij doen ons uiterste best om cursisten tijdig te informeren over het doorgaan van de cursus. Volksuniversiteit Het Groene Hart is niet aansprakelijk als een cursus, om wat voor reden dan ook, niet doorgaat en boeken reeds besteld zijn.

Bij intertaal kunt u de meeste boeken bestellen met korting. Klik hier voor uitleg hoe te bestellen.

Twijfel je nog over jouw niveau of heb je andere vragen, neem dan contact op met onze administratie via telefoon 0348-420662 (op werkdagen tussen 09:00 en 12:00) of via de mail: info@vuhetgroenehart.nl. Zij kunnen de docent vragen of deze contact met je opneemt.

Naar aantal sprekers (319 milj.) staat het Arabisch op plaats 5 op de wereldranglijst. Het is de officiële taal in 25 (islamitische) landen. Het Arabisch schrift verschilt sterk van het onze, maar is gelukkig niet zo moeilijk als het eruit ziet. Het Arabisch telt verrassend weinig klinkers - veelal niet geschreven! - en bijzonder veel medeklinkers. Woord- en zinsbouw van deze Semitische taal verschillen sterk van wat wij in de westerse talen gewend zijn. In de op praktische communicatie gerichte cursus leert u spreken en verstaan, lezen en schrijven in Modern Standaard Arabisch. Deze taalvariant wordt in de gehele Arabische wereld gebezigd voor het geschreven woord en voor conversatie op niveau.

Lees meer

Er zijn verschillende redenen om (Mandarijn) Chinees te leren, de meest gesproken taal van de wereld. Om de Chinezen en hun boeiende cultuur volledig te begrijpen is het nodig om Chinees te leren en de structuur van deze taal te begrijpen. Net als voor vele andere talen, heeft het Chinees veel woorden en uitdrukkingen die tradities, waarden en ideeën weergeven, die van generatie tot generatie zijn doorgegeven.

Lees meer

Naar Duitsland gaan veel Nederlands op vakantie en het is tevens de meest belangrijke handelspartner van Nederland. Wil je een beginnerscursus Duits volgen of graag beter Duits leren spreken en schrijven? Wij bieden Duits op diverse niveaus aan.

Lees meer

Door een cursus Engels te volgen leer je de Engelse taal beheersen. Met behulp van de Engelse taal kun je met vele mensen over de gehele wereld communiceren! Dit is niet alleen handig tijdens vakanties maar ook voor zakelijke doeleinden en studies. Ook bieden wij Cambridge Engels aan! Deze kun je indien gewenst afsluiten met een officieel erkend diploma.

Lees meer

Frankrijk als vakantieland trekt jaarlijks vele Nederlandse toeristen. Volg daarom een cursus Frans en maak je deze prachtige taal eigen!

Lees meer

Veel Nederlanders kiezen Italië als vakantieland. Wil je je goed verstaanbaar kunnen maken, volg dan een cursus Italiaans bij Volksuniversiteit Het Groene Hart. We bieden cursussen aan op 6 niveaus!

Lees meer

De cursussen Nederlands voor anderstaligen zijn ideaal voor anderstaligen die zich graag beter willen uitdrukken in het Nederlands. We bieden Nederlands voor anderstaligen aan op verschillende niveaus.

Lees meer

Heb je vrienden of familie in Noorwegen wonen? Of ga je er op vakantie om te genieten van de bergen, fjorden en de uitgestrekte natuur? Volg dan een cursus Noors en maak je de Noorse taal eigen.

Lees meer

Polen staat bekend om zijn fraaie oude steden en zijn vele nationale parken. Reden voor veel mensen om er op vakantie te gaan en de taal te willen leren. Soms zijn er ook andere redenen zoals het hebben van een Poolse partner en schoonfamilie, Poolse werknemers of buren die oorspronkelijk uit Polen komen, met wie je beter wilt kunnen communiceren. 

Lees meer

Russisch leren wordt in het algemeen als lastig beschouwd, omdat in het Russisch gebruik wordt gemaakt van het Cyrillisch alfabet. Bij een cursus Russisch leer je je de taal op structurele wijze eigen te maken.

Lees meer

Spaans is op het Chinees na de meest gesproken taal ter wereld. We bieden cursussen Spaans aan op verschillende niveaus.

Lees meer