Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Als je een taal beheerst, is dat handig voor op vakantie, maar geeft je ook (als starter) op de arbeidsmarkt een voorsprong. Wil je gaan reizen of jouw carrière een nieuwe impuls geven? Versterk dan met het leren van een extra taal jouw vaardigheden.

talenDe taalcursussen die gegeven worden door Volksuniversiteit Het Groene Hart zijn al jarenlang populair. Met betaalbare taalcursussen die gegeven worden door professionele docenten, leren wij jou op een gezellige en vakkundige manier alles over taal.

Naast grammatica is er veel aandacht voor spreekvaardigheid. Vanaf de eerste les spreek je al een aantal woorden in een vreemde taal. Een geweldige ervaring!

We werken in kleine groepen tussen de 6 en 15 cursisten per taalcursus. Hierdoor is de interactie tussen docent en cursist groter. Dat vinden we belangrijk, want een taal leren bij de Volksuniversiteit doe je voor je plezier.

Klik hier voor meer informatie en kies uit ruim 40 cursussen in 8 verschillende talen.

Onze eigen taal is een van de moeilijkste talen die er is, maar voor onze docenten heeft het Nederlands geen geheimen! Zij helpen jouw kennis van het Nederlands te verbeteren. De Volksuniversiteit biedt verschillende cursussen aan. Van opfriscursus Nederlands tot een cursus voor anderstaligen. Al onze interessante cursussen leren jou de struikelblokken in het Nederlands te overwinnen.

Lees meer
Binnenkort: Nederlands
Leer gebarentaal en communiceer... 12 x op Ma. 07-02-2022 19:30 - 21:30

Engels is een taal die we eigenlijk allemaal moeten leren. Het is een belangrijke wereldtaal en niet alleen handig tijdens vakanties maar ook belangrijk voor zakelijke doeleinden of studie en stage. Het leren van de Engelse taal maken we leuk! Met verschillende cursussen op elk niveau is er altijd wel een cursus die past bij jouw doel of ambitie. Schrijf je vandaag nog in, er gaat een wereld voor je open!

Lees meer

Naast populair vakantieland is Duitsland een belangrijke handelspartner. Veel woorden zijn herkenbaar en daardoor heb je ongemerkt best een basiskennis Duits. Om goed de taal te leren zijn er verschillende cursussen die zorgen dat je de grammatica spelenderwijs onder de knie krijgt, maar ook dat je goed leert spreken om zowel zakelijk als op vakantie goed te communiceren. De professionele docenten van Volksuniversiteit Het Groene Hart helpen je daarbij.

Lees meer
Binnenkort: Duits
Duits op reis 12 x op Wo. 02-02-2022 20:30 - 22:00

De taal van de liefde is altijd handig om te spreken! Frankrijk trekt jaarlijks vele Nederlandse toeristen dus basiskennis van de Franse taal is aan te bevelen voor een onbezorgde vakantie. Maar ook zakelijk of voor studie, stage of vakantiebaan is de Franse taal een belangrijke wereldtaal. Onze professionele docenten leren je de prachtige vloeiende Franse uitspraak, waarbij de grammatica vanzelf volgt. Frans is een van de leukste talen om te leren.

Lees meer

Spaans is bijna de meest gesproken taal ter wereld. Mensen spreken niet alleen Spaans in Spanje, maar ook in heel Zuid- en Midden Amerika. Met een goede kennis van de Spaanse taal red je je dus in heel veel verschillende landen. Maak kennis met deze mooie wereldtaal. Onze ervaren docenten maken je snel wegwijs in de grammatica. De uitspraak van de rollende “R” volgt dan vanzelf!

Lees meer
Binnenkort: Spaans
Spaans à la carte 10 x op Di. 01-02-2022 19:30 - 21:30

Heb je er wel eens op gelet dat Italianen niet alleen met hun mond praten, maar in combinatie met handgebaren en rollende ogen. In de taal proef je de levenslust van de Italianen. Niet voor niets ook weer zo een populair vakantie land. Beroemd om de kunst en het heerlijke eten en mediterraan klimaat. Voel je er thuis en communiceer met de lokale bevolking door het leren van de Italiaanse taal. Onze ervaren docenten helpen je daarbij. Misschien zelfs met tips over de handgebaren en rollende ogen….

Lees meer

Maak dit jaar kennis met het Arabisch, een taal die wereldwijd door 380 miljoen mensen wordt gesproken. Het Arabische alfabet heeft 28 letters en wordt van rechts naar links geschreven. Arabisch is de zesde wereldtaal. Bij de Volksuniversiteit leren we Modern Standaard Arabisch (MSA) en beginnen bij het begin, het maken van woorden van losse letters.

Lees meer

Oneindige landschappen, prachtige fjorden en een overweldigende natuur, niet voor niets is het land van de Vikingen steeds populairder als vakantieland. Op veler verzoek daarom deze cursus Noors. Een aantal woorden uit het Noors vind je in meerdere Scandinavische talen, daarom is Noors een goede basis. Onze docent leert je alles over de Noorse taal en kan je misschien ook mooie verhalen vertellen over het Noorderlicht. In het Noors natuurlijk!

Lees meer

Russisch leren wordt in het algemeen als lastig beschouwd, omdat in het Russisch gebruik wordt gemaakt van het Cyrillisch alfabet. Bij een cursus Russisch leer je je de taal op structurele wijze eigen te maken.

Lees meer

De taalcursussen die gegeven worden door Volksuniversiteit Het Groene Hart zijn al jarenlang populair. Met betaalbare taalcursussen gegeven door professionele docenten leren wij jou op een gezellige en vakkundige manier alles over taal.