Algemene Informatie Taal

Onze taalcursussen zijn al jarenlang populair. Met betaalbare taalcursussen,  gegeven door professionele docenten, leren wij jou op een vakkundige  en prettige manier alles over taal. We leren je de taal te schrijven, lezen en natuurlijk... spreken. Vanaf de eerste les spreek je al een aantal woorden. Een geweldige ervaring! 

Meer dan woorden en regels
Taal en cultuur zijn nauw verwant, dus als je een taal leert, leer je automatisch de cultuur een beetje kennen. Onze docenten geven leuke, gevarieerde lessen waar je naast de taal ook wat leert over de cultuur, het eten of bijzonderheden van het land.

Optimale groepsgrootte
De Volksuniversiteit werkt met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 15 cursisten. Hierdoor is de interactie tussen docent en cursisten optimaal. Dat vinden we belangrijk, want een taal leren bij de Volksuniversiteit doe je voor het resultaat en voor je plezier.

Op welk niveau instappen? 
Of het nu gaat om een opfriscursus, praktische conversatielessen of een cursus voor gevorderden, een taal leren kan op elk niveau. Er is altijd een taalcursus die past bij jouw interesse of ambitie. Het is belangrijk om te gaan leren op een niveau dat aansluit bij jouw verwachtingen en kennis van de taal. Wij raden je daarom aan om online een taaltest te doen voordat je je aanmeldt. Klik hier voor meer informatie om jouw taalniveau gratis te testen. Ook hebben we regelmatig een talenspreekuur, waarin de docent je kosteloos adviseert over de best passende taalcursus. Houd hiervoor de website in de gaten of ontvang informatie via de nieuwsbrief.

Lesmateriaal 
De benodigde boeken kun je via je boekhandel of online bestellen. Als je bij Intertaal bestelt, krijg je tot maximaal 10 procent korting. Voor meer informatie zie deze link. Geïnspireerd en klaar om een taal te leren? Schrijf je nu in voor een van onze vele taalcursussen. Klik hier naar ons aanbod, want voor een goede en betaalbare taalcursus moet je bij Volksuniversiteit Het Groene Hart zijn!

talen-01