Algemene Informatie Taal

Onze taalcursussen zijn al jarenlang populair. Met betaalbare taalcursussen die gegeven worden door professionele docenten, leren wij jou op een gezellige en vakkundige manier alles over taal.

De Volksuniversiteit werkt met kleine groepen. Een groep van 6 cursisten is meestal voldoende om een cursus te laten plaatsvinden. Door te werken met kleine groepen met een maximum van 15 cursisten per taalcursus, is de interactie tussen docent en cursist groter. Dat vinden we belangrijk, want een taal leren bij de Volksuniversiteit doe je voor je plezier.

Of het nu gaat om een opfriscursus, praktische conversatie lessen of een taalcursus voor gevorderden, een taal leren kan op elk niveau en er is altijd een taalcursus die past bij jouw interesse of ambitie.

Vergroot met een taalcursus jouw vaardigheden
Taal is meer dan een verzameling regeltjes en woordjes. Studies hebben aangetoond dat taal en cultuur nauw verwant zijn, dus als je een nieuwe taal leert, leer je automatisch meer over een andere cultuur. Onze docenten geven leuke, gevarieerde lessen waar je naast de taal ook wat leert over de cultuur, het eten of bijzonderheden van het land.

Als je een taal beheerst, is dat handig voor op vakantie, maar geeft je ook als starter op de arbeidsmarkt een voorsprong. Wil je jouw carrière een nieuwe impuls wilt geven? Versterk dan met het leren van een extra taal jouw vaardigheden.
Naast grammatica is er veel aandacht voor spreekvaardigheid. Vanaf de eerste les spreek je al een aantal woorden in een vreemde taal. Een geweldige ervaring!

talen-01

Gratis online taaltest
Het is belangrijk om een taal te kiezen die aansluit bij jouw verwachtingen en jouw kennis van de taal. Wij raden je aan een gratis online taaltest te doen voordat je je aanmeldt voor een van onze taalcursussen.
Klik hier voor meer informatie om jouw taalniveau gratis te testen.

Hou hiervoor de website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg actuele informatie in je digitale brievenbus.

Geïnspireerd en klaar om een taal te leren? Schrijf je nu in voor een van de 40 taalcursussen en klik hier naar het talenaanbod in talen, want voor een goede en betaalbare taalcursus moet je bij Volksuniversiteit Het Groene Hart zijn!