Over ons

Volksuniversiteit Het Groene Hart, een universiteit voor jou
Een volksuniversiteit is wat het woord zegt: een universiteit voor het volk. Elk jaar bieden we een gevarieerd, laagdrempelig en betaalbaar cursusprogramma voor volwassenen aan. Onze cursussen worden uitgevoerd door professionele docenten. Volksuniversiteit Het Groene Hart is een non-profit organisatie die draait op de betrokkenheid, inzet en deskundigheid van enthousiaste vrijwilligers en geheel is aangewezen op ontvangen cursusgelden.

over-ons

Missie en visie 
Wie we zijn, wat we doen en wat we willen bereiken staat beschreven in onze missie:

“Volksuniversiteit Het Groene Hart levert een actieve bijdrage aan een leven lang leren voor volwassenen en bevordert de persoonlijke ontwikkeling van haar deelnemers.”

De leidraad voor het verzorgen van ons onderwijs en het fundament voor de toekomst is samengevat in onze visie:

“Volksuniversiteit Het Groene Hart biedt laagdrempelige en eigentijdse volwasseneneducatie, waarvoor geen vooropleiding of diploma vereist is. Op een plezierige manier samen leren staat hierbij centraal. De cursussen worden aangeboden voor een eerlijke, kostendekkende prijs en uitgevoerd door professionele docenten.”

Onze missie en visie is wat onze vrijwilligers bindt. Door hun inzet kan Volksuniversiteit Het Groene Hart zich blijven ontwikkelen om in te spelen op de behoeften van onze cursisten. Elk jaar opnieuw lukt het een aantrekkelijk cursusprogramma aan te bieden. Door ieders inzet blijven we ook financieel gezond en onafhankelijk. Daar zijn we trots op.

Optimale groepsgrootte
Leren bij de Volksuniversiteit doe je voor het resultaat en voor je plezier. Daarom werken we met kleine groepen. Hierdoor is de interactie tussen docent en cursist optimaal.

ons1

Geschiedenis
In 1977 stak een groep enthousiaste Woerdenaren onder leiding van (wijlen) Gerrit Luidinga de koppen bij elkaar om tot de oprichting van een volksuniversiteit in Woerden te komen. De stichting werd opgericht en een eerste programma werd aangeboden. Het bleek een schot in de roos, want al in het eerste jaar werden ruim 600 inschrijvingen geregistreerd. Daarmee was Volksuniversiteit Woerden een feit.

Op 1 januari 2014 hebben Volksuniversiteit Woerden en Volksuniversiteit Bodegraven-Reeuwijk de handen ineengeslagen om te komen tot Volksuniversiteit Het Groene Hart. Door efficiënt samen te werken kan een veelzijdig en gevarieerd cursusprogramma in een groter gebied worden aangeboden.