Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen

Koken & bakken

Heb je zin in iets nieuws op culinair gebied? Volg dan een van onze culinaire workshops en leer alles over amuses maken, fermentatie en wecken, en ontdek gerechten uit alle delen van de wereld.

Onder professionele en persoonlijke begeleiding leer je nieuwe technieken en smaken kennen.

Onze culinaire lessen worden gegeven in een professionele keuken. Heb je zin in iets leuks, nieuws en lekkers? Schrijf je dan in voor een van de gezellige workshops.

Indisch koken - vegetarische gerechten

Maak zelf de lekkerste Indonesische gerechten.

Meer informatie
Dinsdag 11 oktober 2022
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 66,00 plus € 25,00 materiaalkosten.
Dhr. A.M. (Ton) Martens

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Lekker en gezond vegan koken
Lekker en gezond vegan koken
Cursuscode: CUL2325W

Leer vegan koken, want een uitgebalanceerd, plantaardig voedingspatroon geeft je alle voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond en energiek te blijven.

Meer informatie
Zaterdag 5 november 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 39,00 plus € 17,50 materiaalkosten.
Dhr. S.H. (Sil) Fleijsman

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

10:00 - 13:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
De rijke diversiteit van de Latijns-Amerikaanse keuken

Maak de lekkerste gerechten met het temperament van Zuid-Amerika.

Meer informatie
Woensdag 16 november 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 39,00 plus € 19,50 materiaalkosten.
Dhr. M. (Marco) van Os, Dhr. T.J. (Tom) Verheul

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
De onontdekte keuken van Azië
De onontdekte keuken van Azië
Cursuscode: CUL2406W

Creëer een smaakexplosie met de lekkerste verse kruiden uit de Aziatische landen.
We maken nieuwe, originele gerechten.

Meer informatie
Woensdag 15 februari 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 39,00 plus € 18,50 materiaalkosten.
Dhr. M. (Marco) van Os, Dhr. T.J. (Tom) Verheul

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Sushi maken
Sushi maken
Cursuscode: CUL2324W

Leer alle technieken voor het rollen van sushi en maak voortaan deze heerlijke gezonde hapjes zelf.

Meer informatie
Zaterdag 11 maart 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 39,00 plus € 20,00 materiaalkosten.
Dhr. S.H. (Sil) Fleijsman

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

10:00 - 13:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Surinaams koken
Surinaams koken
Cursuscode: CUL2422W

Ga aan de slag met karakteristieke producten en bereidingstechnieken uit de Surinaamse keuken.

Meer informatie
Donderdag 16 maart 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 39,00 plus € 13,50 materiaalkosten.
Mw. R. (Regina) Lalmahomed

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Indisch koken 1
Indisch koken 1
Cursuscode: CUL2338W

Ga op culinaire reis door Indonesië en ontdek de Indische keuken!

Meer informatie
Dinsdag 11 april 2023
3 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 93,00 plus € 37,50 materiaalkosten.
Dhr. A.M. (Ton) Martens

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Beer & Burgers
Beer & Burgers
Cursuscode: CUL2405W

Combineer bier met de lekkerste zelfgemaakte burgers die je ooit hebt gegeten!

Meer informatie
Woensdag 31 mei 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 39,00 plus € 18,50 materiaalkosten.
Dhr. M. (Marco) van Os, Dhr. T.J. (Tom) Verheul

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >