Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen

Koken & bakken

Heb je zin in iets nieuws op culinair gebied? Volg dan een van onze culinaire workshops en leer alles over amuses maken, fermentatie en wecken, en ontdek gerechten uit alle delen van de wereld.

Onder professionele en persoonlijke begeleiding leer je nieuwe technieken en smaken kennen.

Onze culinaire lessen worden gegeven in een professionele keuken. Heb je zin in iets leuks, nieuws en lekkers? Schrijf je dan in voor een van de gezellige workshops.

Indisch koken - vegetarische gerechten

Maak zelf de lekkerste Indonesische gerechten.

Meer informatie
Dinsdag 26 oktober 2021
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 66,00 plus € 20,00 materiaalkosten.
Mw. A.G.M. (Annemieke) Martens, Dhr. A.M. (Ton) Martens

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Proef en leer meer over wild en gevogelte

Leer de beste snijtechnieken en maak kennis met smaken en bereidingswijzen.

Meer informatie
Dinsdag 9 november 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 39,00 plus € 12,50 materiaalkosten.
Dhr. A.M. (Ton) Martens

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Fermentatie - maak zelf kimchi en zuurkool

Leer alles over fermentatie en de voordelen daarvan voor jouw darmflora.

Meer informatie
Woensdag 10 november 2021
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 25,00 plus € 2,50 materiaalkosten.
Mw. A. (Annemieke) Geerts

Mee te brengen door cursist: leeg conservenpotje. Na afloop maken we de gebruikte materialen en het lokaal schoon.

19:30 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Indisch koken - vegetarische gerechten

Maak zelf de lekkerste Indonesische gerechten.

Meer informatie
Dinsdag 16 november 2021
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 66,00 plus € 20,00 materiaalkosten.
Mw. A.G.M. (Annemieke) Martens, Dhr. A.M. (Ton) Martens

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Amuses
Amuses
Cursuscode: CUL2083B

Leer om smaakvolle amuses te maken tijdens deze leerzame en gezellige avond.

Meer informatie
Dinsdag 23 november 2021
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 25,00
Mw. C.G.M. (Corry) Holierook-Mouris

Mee te nemen door cursist: 2 snijmessen, snijplank, bakjes (om hapjes mee naar huis te nemen), theedoek, schort.

19:30 - 22:00
Locatie: 't Centrum (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Streetfood
Streetfood
Cursuscode: CUL2120W

Streetfood proeven en eten. Maak kennis met deze populaire en nonchalante manier van eten!

Meer informatie
Woensdag 24 november 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 39,00 plus € 17,50 materiaalkosten.
Dhr. M. (Marco) van Os, Dhr. T.J. (Tom) Verheul

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Amuses
Amuses
Cursuscode: CUL2084B

Leer om smaakvolle amuses te maken tijdens deze leerzame en gezellige avond.

Meer informatie
Woensdag 24 november 2021
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 25,00
Mw. C.G.M. (Corry) Holierook-Mouris

Mee te nemen door cursist: 2 snijmessen, snijplank, bakjes (om hapjes mee naar huis te nemen), theedoek, schort.

19:30 - 22:00
Locatie: 't Centrum (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Amuses
Amuses
Cursuscode: CUL2085B

Leer om smaakvolle amuses te maken tijdens deze leerzame en gezellige avond.

Meer informatie
Donderdag 25 november 2021
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 25,00
Mw. C.G.M. (Corry) Holierook-Mouris

Mee te nemen door cursist: 2 snijmessen, snijplank, bakjes (om hapjes mee naar huis te nemen), theedoek, schort.

19:30 - 22:00
Locatie: 't Centrum (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Sushi maken
Sushi maken
Cursuscode: CUL2105W

Leer alle technieken voor het rollen van sushi en maak voortaan deze heerlijke gezonde hapjes zelf.

Meer informatie
Zaterdag 27 november 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 39,00 plus € 20,00 materiaalkosten.
Dhr. S.H. (Sil) Fleijsman

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

10:00 - 13:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Maak zelf snoep, chips en limonade maar dan gezond

Voor de lekkere trek maak je zelf, met je (klein)kinderen gezondere snacks en tussendoortjes. 

Meer informatie
Woensdag 12 januari 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 31,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Mw. A. (Annemieke) Geerts
19:30 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's