Welke talen zijn er

Elk cursusseizoen bepalen we de nieuwe taalcursussen. Leuke nieuwe lessen, nieuwe talen, soms lessen met een andere insteek. De lessen zijn gevarieerd, interessant en worden gegeven door professionele docenten.

Voor dit cursusseizoen hebben we 28 cursussen in 8 verschillende talen. Van een conversatieles tot een cursus voor gevorderden, er is altijd wel een taalniveau dat bij jou past.

De Volksuniversiteit werkt met kleine groepen. Een groep van 7 cursisten is meestal voldoende om een cursus te laten plaatsvinden. Door te werken met kleine groepen van maximaal 15 personen is de interactie tussen docent en cursist groter. Dat vinden we belangrijk, want leren bij de Volksuniversiteit doe je voor je plezier en een van onze kernwaarden is dan ook “samen leren voor je plezier”.

talen
Welke talen zijn er dit seizoen

Dutch for non-native speakers
Learn the Dutch language to talk and write about practical things in your daily life. Contact our administration to define your level of speech so we can determine if we have a course that will fit your requirements. Send an e-mail to info@vuhetgroenehart.nl

Nederlands
Onze eigen taal is een van de moeilijkste talen die er is, maar voor onze docenten heeft het Nederlands geen geheimen! Zij helpen jouw kennis van het Nederlands te verbeteren. De Volksuniversiteit biedt verschillende cursussen aan. Van opfriscursus Nederlands tot een cursus voor anderstaligen. Al onze interessante cursussen leren jou de struikelblokken in het Nederlands te overwinnen.

Engels
Engels is een taal die we eigenlijk allemaal moeten leren. Het is een belangrijke wereldtaal en niet alleen handig tijdens vakanties maar ook belangrijk voor zakelijke doeleinden of studie en stage. Het leren van de Engelse taal maken we leuk! Met verschillende cursussen op elk niveau is er altijd wel een cursus die past bij jouw doel of ambitie. Schrijf je vandaag nog in, er gaat een wereld voor je open!

Duits
Naast populair vakantieland is Duitsland een belangrijke handelspartner. Veel woorden zijn herkenbaar en daardoor heb je ongemerkt best een basiskennis Duits. Om goed de taal te leren zijn er verschillende cursussen die zorgen dat je de grammatica spelenderwijs onder de knie krijgt, maar ook dat je goed leert spreken om zowel zakelijk als op vakantie goed te communiceren. De professionele docenten van Volksuniversiteit Het Groene Hart helpen je daarbij.

Frans
De taal van de liefde is altijd handig om te spreken! Frankrijk trekt jaarlijks vele Nederlandse toeristen dus basiskennis van de Franse taal is aan te bevelen voor een onbezorgde vakantie. Maar ook zakelijk of voor studie, stage of vakantiebaan is de Franse taal een belangrijke wereldtaal. Onze professionele docenten leren je de prachtige vloeiende Franse uitspraak, waarbij de grammatica vanzelf volgt. Frans is een van de leukste talen om te leren.

Italiaans
Heb je er wel eens op gelet dat Italianen niet alleen met hun mond praten, maar in combinatie met handgebaren en rollende ogen. In de taal proef je de levenslust van de Italianen. Niet voor niets ook weer zo een populair vakantie land. Beroemd om de kunst en het heerlijke eten en mediterraan klimaat. Voel je er thuis en communiceer met de lokale bevolking door het leren van de Italiaanse taal. Onze ervaren docenten helpen je daarbij. Misschien zelfs met tips over de handgebaren en rollende ogen….

Spaans
Spaans is bijna de meest gesproken taal ter wereld. Mensen spreken niet alleen Spaans in Spanje, maar ook in heel Zuid- en Midden Amerika. Met een goede kennis van de Spaanse taal red je je dus in heel veel verschillende landen. Maak kennis met deze mooie wereldtaal. Onze ervaren docenten maken je snel wegwijs in de grammatica. De uitspraak van de rollende “R” volgt dan vanzelf!