Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL0544W

Nederlands voor anderstaligen 2/A2

Nederlands voor anderstaligen 2/A2
Cursuscode: TAL0544W

Deze cursus is bedoeld voor anderstaligen die al eenvoudig Nederlands kunnen spreken en schrijven. Beheersing van de Engelse taal en een middelbare schoolopleiding (in het land van herkomst) zijn gewenst. In de les spreken we Nederlands. Indien nodig wordt een toelichting in het Engels gegeven. Er wordt geoefend met eenvoudige, praktische gesprekken. We werken aan een grotere woordenschat (vocabulaire) en een beetje grammatica, zodat je spreektaal en schrijftaal sneller begrijpt. Er is wel huiswerk, geen examen en geen certificaat. Inschrijven is tot januari mogelijk na overleg met de docent en na een niveautest.

In deze cursus wordt naar Europees Referentiekader niveau A2 toegewerkt. Om aan deze cursus deel te kunnen nemen, heb je ERK niveau A1 nodig. Klik hier voor de uitleg van de niveaus en benodigde kennis.

Woensdag 26 september 2018
27 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00 plus € 3,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les. Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. Y. (Yvonne) Kiers
Boeken: Stap 1/2/3 Nederlands voor anderstaligen - grammatica & oefeningen, STAP 2 - Nederlands voor Anderstaligen (klik hier voor meer informatie)
Mee te brengen door de cursist: cursusboek, pen en papier. De kosten van de overige materialen (fotokopieën) bedragen 3 euro. Deze betaalt u (graag gepast) in de 1e les aan de docent.
20:45 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adres gegevens)
Y. (Yvonne) Kiers
Y. (Yvonne) Kiers
Yvonne Kiers is docente Nederlands sinds 1985. Bij andere volksuniversiteiten gaf zij al cursussen spelling en lessen Nederlands voor anderstaligen. Zij stimuleert cursisten zoveel mogelijk te oefenen met (beter) Nederlands te schrijven en te spreken. Thuis of op het werk.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.