Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL1156W

Nederlands voor anderstaligen 2

Nederlands voor anderstaligen 2
Cursuscode: TAL1156W

Deze cursus is bedoeld voor anderstaligen die al eenvoudig Nederlands kunnen spreken en schrijven. Beheersing van de Engelse taal en een middelbare schoolopleiding (in het land van herkomst) zijn gewenst. In de les spreken we Nederlands. Indien nodig wordt een toelichting in het Engels gegeven. Er wordt geoefend met eenvoudige, praktische gesprekken. We werken aan een grotere woordenschat (vocabulaire) en een beetje grammatica, zodat je spreektaal en schrijftaal sneller begrijpt. Er is wel huiswerk, geen examen en geen certificaatInschrijven is mogelijk na overleg met de docent en na een niveautest.

LET OP! In voorjaarsvakantie op 26 februari is er wel les. (Op een andere locatie, de Tuinzaal van De Dam) Maar op 11 en 18 maart is er geen les.

In deze cursus wordt naar Europees Referentiekader niveau A2 toegewerkt. Om aan deze cursus deel te kunnen nemen, heb je ERK niveau A1 nodig. Klik hier voor de uitleg van de niveaus en benodigde kennis.

Woensdag 8 januari 2020
20 lessen van 1 uur en 25 min aanvangstijd 20:35 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 210,00 plus € 2,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. Y. (Yvonne) Kiers
Boeken: STAP 2 - Nederlands voor Anderstaligen , Zichtbaar Nederlands, Grammatica NT2 - Bas van der Ham (klik hier voor meer informatie)

Mee te brengen door de cursist: cursusboek, pen en papier. De kosten van de overige materialen (fotokopieen) bedragen 2 euro. Deze betaalt u (graag gepast) in de 1e les aan de docent.

20:35 - 22:00
Locaties: mboRijnland, De Dam (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Y. (Yvonne) Kiers
Y. (Yvonne) Kiers
Yvonne Kiers is docente Nederlands sinds 1985. Bij andere volksuniversiteiten gaf zij al cursussen spelling en lessen Nederlands voor anderstaligen. Zij stimuleert cursisten zoveel mogelijk te oefenen met (beter) Nederlands te schrijven en te spreken, thuis of op het werk.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.