Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL2016W

Duits conversatie - laat je horen

Duits conversatie - laat je horen
Cursuscode: TAL2016W

"Lezen en luisteren zijn niet zo'n probleem, maar altijd wanneer ik iets moet zeggen, weet ik niet hoe!"
Is dit bij jou ook het geval? Dan zit je goed bij deze cursus. Je gaat oefenen om simpele gesprekken te voeren of over jezelf te vertellen. Je herhaalt typische uitdrukkingen en gezegdes, die je in het alledaagse leven nodig hebt. Je leert jouw mening uiten en spijkert hier en daar aan jouw woordenschat en structuren. Met de steun van de groep en de docente leer je dat fouten niet erg zijn en stap je over de drempel heen om jouw Duits te laten horen. Deze cursus is geschikt voor mensen die (ooit) al Duitse les hebben gevolgd of bijvoorbeeld op vakantie al het een en ander opgestoken hebben van de Duitse taal.

In deze cursus wordt niet naar een Europees Referentiekader toegewerkt. Om aan deze cursus deel te kunnen nemen heb je enige voorkennis van de Duitse taal nodig.
Kijk op de website voor meer informatie over ERK, de gratis taaltest en meer informatie over de taalcursussen. Heb je vragen over het niveau van de cursus neem dan contact op met onze administratie, want een taalcursus die aansluit op jouw niveau en die voldoet aan jouw verwachtingen vinden we belangrijk. info@vuhetgroenehart.nl 

 Klik hier voor de uitleg van de niveaus en benodigde kennis.

Woensdag 6 oktober 2021
10 lessen van 1,5 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 115,00 plus € 1,50 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. J. (Johanna) Snieder

Mee te brengen door de cursist: Map met schrijfpapier waar ook papieren materiaal aan toegevoegd kan worden, pen en eventueel een woordenboek.

20:30 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
J. (Johanna) Snieder
J. (Johanna) Snieder
Johanna Snieder is Duitse van geboorte, maar woont al vele jaren in Nederland. In Duitsland heeft zij een vertaalstudie afgerond. In Nederland heeft zij vier jaar lesgegeven op een middelbare school en is reeds enkele jaren als docent Duits verbonden aan de volksuniversiteit. Ook heeft ze haar eigen bedrijf voor taaltrainingen en vertalen.