Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL1616W

Arabisch

Arabisch
Cursuscode: TAL1616W

Door het Covid-19 virus liggen de lessen van Arabisch vanaf begin maart 2020 stil.
Een aantal cursisten heeft aangegeven het liefst opnieuw te beginnen. Daarom is deze cursus er voor starters en cursisten die tot maart 2020 Arabisch 1 gevolgd hebben. In deze cursus maak je (hernieuwd) kennis met de officiële taal van de Arabische wereld: het moderne Standaard Arabisch (MSA). Van losse letters leer je hoe woorden gemaakt kunnen worden en op deze manier oefen je constant op het Arabische schrift. Van losse woorden ga je nominale zinnen leren. Zinnen zonder het werkwoord “zijn” in de tegenwoordige tijd. Tegelijkertijd ben je in staat om eenvoudige gesprekken te voeren; je voorstellen bijvoorbeeld. Je leert ook de (meest) belangrijke basiswerkwoorden en hoe je je kunt uitdrukken in verschillende situaties. Je leert informatie te geven en te vragen over onderwerpen als: naam, beroep, woonplaats, werk, hobby enz. Daarnaast leer je wat je kunt zeggen in een restaurant of koffiehuis en je leert de verschillende manieren van groeten en afscheid.

Maandag 5 oktober 2020
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 270,00
Dhr. R.T. (Roel) Otten
Boek: Mastering Arabic (klik hier voor meer informatie)

Mee te brengen door de cursist: cursusboek(en), pen en notitieblok en evt. woordenboek.


Wij adviseren je boeken te bestellen pas als zeker is dat de cursus definitief doorgaat.De meeste taalboeken kun je met korting bestellen bij Intertaal. Kijk hiervoor op deze pagina: https://www.vuhetgroenehart.nl/content/talen-boeken-intertaal

19:00 - 20:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R.T. (Roel) Otten
R.T. (Roel) Otten
Roel Otten heeft de studies Klassieke Talen en Arabische Taal- en letterkunde cum laude aan de universiteiten van Utrecht en Leiden gevolgd. Als leraar heeft hij Grieks, Latijn en uiteraard Arabische taal- en letterkunde gedoceerd. Daarnaast is Roel gedurende 35 jaar onderzoeker Arabische Taal- en letterkunde geweest aan het instituut voor Oosterse talen aan de Universiteit Utrecht. Verder verzorgde hij veel gastcolleges en niet alleen in het Arabisch, ook gaf hij Italiaans aan de Volksuniversiteit van Middelburg. Roel is dus echt een onderwijsman die staat te popelen om zijn kennis over te brengen aan de cursisten van onze volksuniversiteit.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.