Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM2112B

Schaken voor beginners

Schaken voor beginners
Cursuscode: MEM2112B

In deze kennismakingscursus van zes lessen worden de beginselen van het schaken uitgelegd. De cursus is bedoeld voor mensen die nu nog niet kunnen schaken, maar het spel wel graag willen leren (stap 1 van de KNSB-stappenmethode).
Er wordt in de cursus stilgestaan bij de achtergrond van het spel en vervolgens komen het bord, de stukken en de spelregels aan bod. Ook wordt ingegaan op enkele algemene strategische principes die nodig zijn om een partij te kunnen spelen.
Ten slotte zullen de mogelijkheden worden besproken om online of fysiek te spelen en hoe je je verder met computerprogramma's in het spel kunt bekwamen. Na deze cursus kun je zeker een goed partijtje schaak spelen.

Woensdag 9 maart 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 107,00
Dhr. J.H. (Hans) Tuit

Mee te brengen door cursist: de laatste les een laptop, tablet of telefoon voor het online deel van de cursus.


De materiaalkosten bedragen 15,50 euro. Deze betaalt u (graag gepast) aan de docent. Handleiding Stap 1: 10,75, werkboek 1: 4,75. Demonstratiebord, schaakborden en stukken etc. brengt de docent zelf mee. 

19:30 - 21:30
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.H. (Hans) Tuit
J.H. (Hans) Tuit
De cursus wordt verzorgd door Hans Tuit. Met bijna 50 jaar schaakervaring is hij goed in staat jou de eerste beginselen bij te brengen. In het verleden heeft Hans ook cursussen verzorgd voor de jeugdspelers in de Hoeksche Waard.