Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PON2175W

Filosoferen moet je doen

Filosoferen moet je doen
Cursuscode: PON2175W

Maak kennis met filosofie en leer de praktijk van filosoferen in drie lessen. 
Er is geen afgebakende definitie voor filosofie. Wat is filosofie eigenlijk? Wat kan je ermee bereiken? De een vindt het zweverig, terwijl de ander het te rationeel of te diepzinnig vindt. Feit blijft dat onderzoek heeft aangetoond dat filosofie bijdraagt aan een hoger niveau van denken en logisch redeneren. 
Filosoferen gaat het best in een gesprek waarbij je de technieken toepast uit deze introductiecursus. Je maakt kennis met de Socratische Methode en gaat door systematisch vragen te stellen onderzoek en reflectie teweeg brengen. Naast vragen stellen ga je ook de diepgang van een gesprek in de gaten houden. 
Tijdens de cursus ervaar je de samenhangende dialoog met de aanwezige andere filosofen en merk je bevordering van sociale en communicatieve vaardigheden en praten we met elkaar over gedachten, gevoelens en ervaringen.
Na drie avonden heb je een goede indruk wat het filosofische gesprek voor jou kan doen en wat je ermee bereikt.

Woensdag 3 november 2021
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 58,00 plus € 4,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste workshop.
Dhr. drs. med. B.J.M. (Bart) Mutsaers

Materiaalkosten zijn voor een reader. Graag bedrag van 4 euro contant aan docent betalen.


Mee te brengen door de cursist: pen en papier voor eigen notities

19:00 - 21:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. med. B.J.M. (Bart) Mutsaers
drs. med. B.J.M. (Bart) Mutsaers
Bart Mutsaers heeft filosofie gestudeerd aan de KUB in Tilburg. Daarna de eerstegraads lerarenopleiding afgerond in Utrecht. Met deze kennis en vaardigheden op zak daarna filosofie en filosofische trainingen verzorgd in o.a. Den Haag, Utrecht en Amersfoort. De laatste jaren vooral filosofisch actief in de regio Eemland. Met de specialisatie cursussen voor Filosoferen met Kinderen (Wonder Why) en Socratisch Gespreksleider (Bolten en Van Rossum) is hij aan de slag gegaan bij verschillende basisscholen, bedrijven en particulieren. In de filosofische gesprekken daagt hij de deelnemers uit om hun eigen uitgangspunten te bevragen en die van anderen te overwegen. Dat levert mooie gesprekken op die we altijd wijzer afronden.