Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM2096W

Rustig blijven in conflict - geweldloze communicatie

Rustig blijven in conflict - geweldloze communicatie
Cursuscode: MEM2096W

Achter elke belediging of kritiek staat een mens met onvervulde behoeftes. Leer deze ontdekken, want als je in een meningsverschil zit, is het handig om te weten wat iemand beweegt om zo te reageren.

Tijdens deze workshop geweldloze communicatie gaan we aan de slag met conflicten die je ervaart of die je tegenkomt bij mensen. We oefenen met het herkennen van gevoelens en behoeften. Je krijgt handreikingen om jezelf met de ander in verbinding te brengen. Je maakt kennis met het model van Verbindende Communicatie en leert het te gebruiken.
In deze training leer je rustig te reageren tijdens een woordenwisseling of conflict. Je gaat luisteren naar jouw gesprekspartner: Wat is er nu echt aan de hand? Je leert op zoek te gaan naar de achterliggende onvrede. Op die manier kun je het gesprek rustig voeren.
Je leert de angel uit het conflict te halen. Pas dan heeft het zin om te praten over werkbare oplossingen.
Na deze workshop ga jij anders om met conflicten, blijf je rustig en herken je de signalen van gevoelens en behoeften. Een perfecte workshop in deze wereld vol mensen met korte lontjes...

Zaterdag 21 mei 2022
1 workshop van 4 uur aanvangstijd 9:00
Prijs: € 30,00
Mw. C.F. (Catharien) Hamerslag
9:00 - 13:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
C.F. (Catharien) Hamerslag
C.F. (Catharien) Hamerslag
Catharien Hamerslag is strategisch communicatieadviseur en mediator op basis van geweldloze communicatie. Zij heeft enige jaren ervaring als buurtbemiddelaar. Catharien geeft een paar keer per jaar trainingen voor vrijwilligers en geïnteresseerden in geweldloze communicatie. Ze heeft er plezier in eenvoudige hulpmiddelen aan te bieden die betekenisvolle waarde kunnen hebben voor haar deelnemers.