Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM2182W

Oplossingsgericht denken en werken

Oplossingsgericht denken en werken
Cursuscode: MEM2182W

Denken in oplossingen en niet in problemen, makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat? Hoe oplossingsgericht ben je? Voor wie wil weten én ervaren hoe deze manier van problemen aanpakken werkt, meld je aan voor deze lezing. Je krijgt tools voor een oplossingsgerichte aanpak. Je leert vooruit te kijken, anders te kijken en weet welke actie je gaat ondernemen. Dat geeft rust en focus. 
Oplossingsgericht denken en werken aanpak heeft zich reeds getoond in ziekenhuizen, sportcentra, directiekantoren, buurtcentra, scholen en in de huiskamer. Ben jij er klaar voor? Zie je een probleem, we lossen het samen op!

Dinsdag 26 oktober 2021
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Mw. E.P. (Ella) de Jong

Mee te brengen door cursist: pen en papier, stiften en kleurpotloden

20:00 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
E.P. (Ella) de Jong
E.P. (Ella) de Jong
Ella de Jong is al jaren enthousiast over de mogelijkheden van oplossingsgericht werken. Momenteel gebruikt zij deze aanpak bij bedrijven, maar als leerkracht en moeder paste zij al decennia lang onbewust veel elementen toe. Ze werkte als oplossingsgericht counsellor voor kinderen en jongeren en schreef twee e-boeken over Oplossingsgericht Mentorschap, eerst in het Engels, vervolgens in het Nederlands. Ook vertaalde ze een boek en vulde dat aan met casussen en opdrachten: "Vertrouwen in ieder kind. Oplossingsgerichte verhalen en activiteiten voor in de klas". Met haar eigen bedrijf Ella de Jong (voorheen De Uil) brengt ze haar enthousiasme voor deze respectvolle en effectieve aanpak op personen en organisaties over. De manier waarop ze haar kennis en ervaring deelt valt op door de ‘simpelheid, gedrevenheid en creativiteit in haar interacties en opdrachten’.