Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PON2323W

Oplossingsgericht denken en werken

Oplossingsgericht denken en werken
Cursuscode: PON2323W

Je hoort het overal: Oplossingsgericht Denken en Werken. De waarde van deze aanpak heeft zich reeds getoond in zeer uiteenlopende situaties en beroepen: ziekenhuizen, sportcentra, directie, HR, buurtcentra, scholen en thuis in het gezin. Het is een uitermate respectvolle, wetenschappelijk bewezen, aanpak. Het geeft antwoord op de volgende vragen:
Hoe raakt een medewerker, een puber, gemotiveerd? Hoe wordt een boos kind, een gefrustreerde partner, weer rustig? Hoe ga je het gesprek aan met negatieve ouders, leerkrachten, leerlingen, collega’s? Hoe kan je verdrietige vrienden en niet begrepen buren helpen?
Ella de Jong geeft je tools én laat je ervaren hoe deze manier van problemen aanpakken werkt. 
Waarschuwing: niet geschikt voor mensen die graag advies geven!

Donderdag 16 februari 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,00
Mw. E.P. (Ella) de Jong

Mee te brengen door cursist: pen en papier, stiften en kleurpotloden

19:30 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E.P. (Ella) de Jong
E.P. (Ella) de Jong
Ella de Jong is ruim 10 jaar zeer enthousiast over de mogelijkheden van het oplossingsgericht werken. Momenteel gebruikt zij deze aanpak bij sociale organisaties en IT-bedrijven, maar als leerkracht en moeder paste zij al decennialang onbewust veel elementen toe. In 2005 is zij gestart met Bureau Uil en werkte als oplossingsgerichte counsellor voor kinderen en jongeren in Enschede en omgeving. Ze heeft in 2012 en 2013 twee e-boeken geschreven over Oplossingsgericht Mentorschap, eerst in het Engels vervolgens in het Nederlands (totaal ruim 35.000 downloads). Nog steeds in Enschede wonend heeft ze een boek vertaald en aangevuld met casussen en opdrachten: ‘Vertrouwen in ieder kind. Oplossingsgerichte verhalen en activiteiten voor in de klas’. Het boek kwam uit in oktober 2017 nadat ze net verhuisd was naar haar geboortestad: Gouda. In Gouda vervolgt ze haar (internationale) betrokkenheid met het oplossingsgericht werken. Ze besluit haar werkgebied te richten op volwassenen: www.elladejong.com en wil o.a. met ‘Tackle je uitdaging’ zoveel mogelijk teams laten ervaren wat de oplossingsgerichte aanpak kan bieden: zelfvertrouwen, ondersteuning (in leiderschap) en, ook in moeilijke situaties: positieve gesprekken. Het geven van workshops bij de VU past in haar missie om haar enthousiasme voor deze respectvolle en zeer effectieve aanpak te verspreiden. De manier waarop Ella de Jong haar kennis en ervaring deelt valt op door de simpelheid en gedrevenheid in haar interacties en opdrachten.