Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM2002B

Klein Vaarbewijs I

Klein Vaarbewijs I
Cursuscode: MEM2002B

Deze cursus is bestemd voor iedereen die met een zeil- of motorboot vaart of wil gaan varen. Om veilig en ontspannen van de Nederlandse wateren gebruik te maken, is het noodzakelijk de verkeersregels op het water te kennen.
Aan de orde komen onder andere de reglementen, wetgeving, vaarregels, bruggen en sluizen. Ook krijg je praktische tips hoe je manoeuvreert met een motorboot en leren we je over weerkunde.
Deze cursus is de perfecte voorbereiding op het landelijke examen Klein Vaarbewijs I. Het is nuttig om het boek "Klein Vaarbewijs 1" aan te schaffen voor deze cursus.
Ga goed voorbereid en veilig het water op!

Donderdag 10 maart 2022
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00
Dhr. F. (Freek) Plaatje

Mee te brengen door de cursist: pen en papier.


De materiaalkosten (hand out) bedragen 5 euro. Deze betaalt u contant (graag gepast) aan de docent.

19:30 - 22:00
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
F. (Freek) Plaatje
F. (Freek) Plaatje
Als geboren en getogen Enkhuizer en zoon uit een echte watersportfamilie is watersport er bij Freek met de paplepel ingegoten. De beginselen van het zeilen heeft hij in de Optimist geleerd en daarna heeft hij in diverse andere wedstrijdboten gevaren, nu vaart hij nog regelmatig in zijn Randmeer. Bij het KNWV is Freek begonnen met het geven van de cursus vaarbewijs 1 en A. Hij heeft de lerarenopleiding basisonderwijs gevolgd, en lang bij de fa. Sailtron (importeur van allerlei toonaangevende merken in communicatie- en navigatieapparatuur voor de pleziervaart) gewerkt. Als vice-voorzitter van de examencommissie was hij nauw betrokken bij de examens Vaarbewijs 1 en A. Tevens is hij mede-eigenaar van WatersportPlaatjes.nl en geeft hij ook lezingen over het wedstrijdreglement.