Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM0637B

De Transsiberië Express

De Transsiberië Express
Cursuscode: MEM0637B

Deze lezing over de Transsiberïe Express neemt je mee op een boeiende virtuele reis van Moskou naar Vladiwostok. Marie-Therese ter Haar (zelf in de communistische tijd hostess geweest op de TSE!) vertelt je over de ruige bergketens, uitgestrekte toendra's en gigantische wouden. Ook kom je te weten hoe de beroemde spoorlijn een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Rusland en de rest van de wereld. 

De Trans-Siberische spoorlijn wordt bij oplevering in het begin van de 20e eeuw ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De kranten vergelijken de voltooiing van de spoorlijn met de ontdekking van Amerika en de aanleg van het Suezkanaal. Met een lengte van 9.289 km is het nog altijd de langste spoorweg ter wereld. Als een ijzeren as gaat de Trans-Siberië Express door zeven tijdzones en maakt Europees Rusland en Siberië tot een geheel. 

Woensdag 7 november 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 12,50
Mw. M.T. (Marie-Therese) Ter Haar
20:00 - 22:00
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
M.T. (Marie-Therese) Ter Haar
M.T. (Marie-Therese) Ter Haar
Marie-Therese ter Haar, geboren in 1965, is docent en auteur. Zij geeft lezingen, maar schrijft ook artikelen en boeken met haar visie op Rusland. Zij studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo'n vijf maanden per jaar in Rusland. Ze volgt de ontwikkelingen daar op de voet. Haar streven is een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa. Zij heeft mede daarom in 2013 de Rusland & Oost-Europa Academie opgericht. Rusland en Oost-Europa kregen hierdoor voor het eerst een 'eigen huis' in Nederland. Haar missie is begrip kweken, kennis overbrengen en bruggen te slaan.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.