Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM1555B

Rustig blijven in conflict: geweldloze communicatie

Rustig blijven in conflict: geweldloze communicatie
Cursuscode: MEM1555B

Tijdens deze introductiecursus geweldloze communicatie gaan we aan de slag met conflicten die je ervaart of die je tegenkomt bij mensen die jij ondersteunt. We oefenen met het herkennen van gevoelens en behoeften. En je krijgt handreikingen om jou met jezelf en met de ander in verbinding te brengen. Je maakt kennis met het model van Verbindende Communicatie en leert het te gebruiken. In deze training leer je rustig te reageren tijdens een woordenwisseling of conflict. Je gaat luisteren naar jouw gesprekspartner: wat is er aan de hand met jouw gesprekspartner? Je leert op zoek te gaan naar de achterliggende onvrede. Op die manier kun je het gesprek rustig voeren. Je leert de angel uit het conflict te halen. Pas dan heeft het zin om te praten over werkbare oplossingen.
Achter elke belediging of kritiek staat een mens met onvervulde behoeftes. Als je in een meningsverschil zit, is het handig om op zoek te gaan naar de onvervulde behoeftes van jezelf en de ander.

Zaterdag 29 mei 2021
1 workshop van 4 uur aanvangstijd 09:00
Prijs: € 25,00
Mw. C.F. (Catharien) Hamerslag
09:00 - 13:00
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adresgegevens)
C.F. (Catharien) Hamerslag
C.F. (Catharien) Hamerslag
Catharien Hamerslag is strategisch communicatieadviseur en mediator op basis van geweldloze communicatie. Zij heeft enige jaren ervaring als buurtbemiddelaar. Catharien geeft een paar keer per jaar trainingen voor vrijwilligers en geĂ¯nteresseerden in geweldloze communicatie. Ze heeft er plezier in eenvoudige hulpmiddelen aan te bieden die betekenisvolle waarde kunnen hebben voor haar deelnemers.