Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM1534B

EMDR: wat is het en hoe werkt het?

EMDR: wat is het en hoe werkt het?
Cursuscode: MEM1534B

In deze lezing staat de bijzondere behandelmethode EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) centraal. De therapie wordt toegepast bij mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende ervaring of gebeurtenis. Een essentieel element in de therapie is het telkens wisselen van de aandacht van links naar rechts met oogbewegingen. Een effect hiervan is dat de emotionele lading van een indrukwekkende gebeurtenis verdwijnt, waardoor de alarmbellen in het brein weer op een normaal niveau gaan functioneren. 
In deze lezing wordt verteld wat EMDR precies is, hoe het werkt en hoe het gecombineerd kan worden met andere therapievormen. Ook wordt er ingegaan bij welke soort klachten EMDR ingezet kan worden en voor wie de therapie geschikt is.

Woensdag 25 november 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. B. (Baukje) van Leeuwen
19:30 - 21:30
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Baukje) van Leeuwen
B. (Baukje) van Leeuwen
Baukje van Leeuwen is therapeut in de Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapeut en Trainer. Voltooide de opleiding bij BGL&Partners, heeft zich gespecialiseerd in traumaverwerking en het Geen Bodem Syndroom. Heeft verschillende bijscholingen gevolgd op gebied van de prenatale hechting. In haar praktijk en trainingslocatie BL-balans, worden volwassenen, kinderen en teams met meest uiteenlopende hulpvragen begeleid.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.