Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM0702W

De Socratische dialoog: samen spreken en luisteren

De Socratische dialoog: samen spreken en luisteren
Cursuscode: MEM0702W

Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met de Socratische dialoog. Dit is een gesprek over een concrete vraag aan de hand van een eigen, persoonlijke ervaring van de deelnemers met een duidelijk kernpunt. Hierbij onderzoeken we ons denken over de kwestie. We oefenen met vaardigheden als luisteren en vragen stellen, waardoor we elkaar beter gaan begrijpen.
Het oriëntatiepunt van de verschillende werkvormen is steeds: wanneer handel je als mens goed? We voeren dus een "denkgesprek" op een praktische, concrete manier. We willen de ander niet overtuigen of ons gelijk halen. We luisteren naar elkaar, schorten ons oordeel op en proberen tot de kern van de zaak te komen. We lossen geen problemen op, maar we reflecteren er op. Daardoor zal ons inzicht toenemen en wordt onze blik verruimd!
Ruim 2000 jaar geleden leefde Socrates in Athene. Hij heeft grote faam verworven door zijn filosoferen. Socrates knoopte met veel van zijn medeburgers op de markt, in de sportzaal en op straat een praatje aan. Gespreksonderwerpen waren bijvoorbeeld: wat is dapperheid? Wat is zelfbeheersing? Hoe worden mensen gelukkig?

Woensdag 13 februari 2019
3 lessen van 2,5 uur , elke 4 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 56,00
Dhr. H.F. (Renz) de Wit
Mee te brengen door de cursist: pen en papier
19:30 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
H.F. (Renz) de Wit
H.F. (Renz) de Wit
Renz onderzoekt met anderen graag “lastige” thema’s en werkt vanuit de overtuiging dat er altijd ruimte is voor nieuwe inzichten en mogelijkheden. Hij gebruikt coachingstechnieken, methoden uit de praktische filosofie (dilemma-analyse, socratische dialoog en meer) en geloof in soeplesse en met een scheut humor.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.