Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM1664W

Snellezen en geheugentraining

Snellezen en geheugentraining
Cursuscode: MEM1664W

In deze cursus leer je drie vaardigheden om meer te onthouden in minder tijd. Snellezen laat de informatie die je leest sneller in je opnemen. Geheugentraining leert je die informatie langer en slimmer te onthouden. Mindmaps zijn als het ware spiekbriefjes waarmee je weggezakte informatie snel en effectief weer terughaalt. Na afloop van deze cursus kan je, gegarandeerd, tenminste twee keer zo snel lezen, terwijl je de informatie goed opneemt. Je leert slimmer onthouden en een uiterst handige manier om notities te maken.
Snellezen: Verdubbel meetbaar je leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve snelleestraining leer je niet alleen sneller te lezen, maar ook de hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen.
Mindmapping: We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven. Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kan je nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? Mindmapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij je het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van je gedachtepatronen (Mind). Geheugentraining: Als je je geheugen scherp wil houden en technieken wilt leren om je geheugen te verbeteren. Je leert de drie verschillende typen geheugen: het zintuiglijke geheugen, het korte-termijn-geheugen en het lange-termijn-geheugen. We leren geheugentechnieken zoals: een systeem om getallen te onthouden en het Roman Room of LOCI- systeem in een bepaalde volgorde te onthouden.

Woensdag 3 februari 2021
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. A. (Ary) Velstra

De kosten voor cursusmateriaal en e-book bedragen 5 euro. Deze betaal je (contant en graag gepast) in de 1e les aan de docent.


Deze cursus wordt online gegeven zolang i.v.m. de corona-crisis les geven op locatie nog niet verantwoord is. Voor de online les wordt u door de docent per mail uitgenodigd met daarin een link naar de beveiligde online lesomgeving. U kunt de online les zowel op PC, laptop, tablet als smartphone volgen.

19:15 - 21:45
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Ary) Velstra
A. (Ary) Velstra
Ary Velstra geeft al jaren trainingen in snellezen, geheugen en mindmappen (zowel traditioneel, met kleurstiften, als digitaal) aan studenten, docenten en mensen in het bedrijfsleven. De toepassing voor eigen specifieke leerdoelen draagt hij over aan de hand van anekdotes, scenario's en oefeningen. Zijn workshops zijn daardoor actief, interactief, beeldend en leuk om te doen.