Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM1521B

Snellezen en geheugentraining

Snellezen en geheugentraining
Cursuscode: MEM1521B

In deze cursus leert u drie vaardigheden om meer te onthouden in minder tijd. Snellezen laat de informatie die je leest sneller in je opnemen. Geheugentraining leert je die informatie langer en slimmer te onthouden. Mindmaps zijn als het ware spiekbriefjes waarmee je weggezakte informatie snel en effectief weer terughaalt. Na afloop van deze cursus kunt u, gegarandeerd, tenminste twee keer zo snel lezen, terwijl u de informatie goed opneemt. U leert slimmer onthouden en een uiterst handige manier om notities te maken.
Snellezen: Verdubbel meetbaar uw leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve snelleestraining leert u niet alleen sneller te lezen, maar ook de hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen.
Mindmapping: We denken en praten allemaal sneller dan we kunnen schrijven. Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie. Hoe kunt u nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? Mindmapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij u het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van uw gedachtepatronen (Mind). Geheugentraining: Als u uw geheugen scherp wil houden en technieken wilt leren om uw geheugen te verbeteren. U leert de drie verschillende typen geheugen : het zintuiglijke geheugen, het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen. We leren geheugentechnieken zoals: een systeem om getallen te onthouden en het Roman Room of LOCI systeem in een bepaalde volgorde te onthouden.

Woensdag 28 oktober 2020
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. A. (Ary) Velstra

De kosten voor cursusmateriaal en e-book bedragen 5 euro. Deze betaal je (contant en graag gepast) in de 1e les aan de docent.

19:15 - 21:45
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Ary) Velstra
A. (Ary) Velstra
Ary Velstra geeft al jaren trainingen in snellezen, geheugen en mindmappen (zowel traditioneel, met kleurstiften, als digitaal) aan studenten, docenten en mensen in het bedrijfsleven. De toepassing voor eigen specifieke leerdoelen draagt hij over aan de hand van anekdotes, scenario's en oefeningen. Zijn workshops zijn daardoor actief, interactief, beeldend en leuk om te doen.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.