Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM1135W

Inspiratiebijeenkomst Grenzen aangeven

Inspiratiebijeenkomst Grenzen aangeven
Cursuscode: MEM1135W

Bij jezelf blijven en jezelf ontdekken is niet altijd even makkelijk en kan voor een flinke worsteling met jezelf en je omgeving zorgen. Het aangeven van grenzen is hierbij noodzakelijk.
Grenzen aangeven hoeft niet altijd “nee” zeggen te betekenen. Er zijn meer mogelijkheden om je grens aan te geven en te ontdekken wat er bij jou past.  Daarnaast is het belangrijk om op zoek te gaan naar mogelijkheden en kansen om te kunnen groeien. Wat jarenlang oké was en nu niet meer lekker voelt, mag veranderd worden.
Wat gaan we doen tijdens deze inspiratiebijeenkomst ‘grenzen aangeven om meer bij mezelf te blijven’? Tijdens deze inspiratiebijeenkomst leer je meer naar jezelf te luisteren, zodat je weer authentiek wordt. Jouw lichaam geeft kleine en grote signalen af. Maar wat betekenen deze signalen eigenlijk? Aan de hand van voorbeelden neemt de docente je mee en inspireert je op een unieke manier om je lichaam beter te begrijpen en te weten te komen wat jouw lichaam je wil zeggen. Wanneer je in staat bent om beter naar je lichaam te luisteren, dan zul je merken dat je makkelijker je grenzen kunt aangeven en meer bij jezelf kunt blijven. Je zult sneller doorhebben waar je blij van wordt en wat je energie kost.
De inspiratiebijeenkomst begeleidt je om meer bewust te worden van kleine signalen die je lichaam afgeeft, wanneer je over je grens heengaat. Wat kun je dan doen? Hoe kun je jouw grens herkennen? Wat betekenen deze signalen? Wat zegt het lichaam je als je rugklachten hebt, of als je richting een burn-out gaat? Hoe kun je je grens op een nette manier aangeven? In deze inspiratiebijeenkomst worden je hieromtrent handvatten aangereikt.

Zaterdag 18 januari 2020
1 les van 2,5 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 26,00
Mw. N. (Nicole) Prins-Janssen
Mee te brengen door de cursist: pen en papier
10:00 - 12:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
N. (Nicole) Prins-Janssen
N. (Nicole) Prins-Janssen
Nicole Prins-Janssen woonde op de grens van Nederland en België, aan de Belgische kant. Na de middelbare school werd ze piloot en vloog ze over landsgrenzen, taalgrenzen en cultuurgrenzen heen. In 2003 is zij de grens overgestoken en verhuisde ze naar Nederland, hier ervoer ze dat ze haar grens op een andere manier moest aangeven dan voorheen. Door haar eigen bewustwordingsproces merkte ze stapje voor stapje steeds beter wanneer haar lichaam signalen aangaf wanneer het niet oké voelde. Sinds 10-10-’10 voert Nicole haar praktijk voor voetreflextherapie in Nuenen, Body in Balance. Hier heeft ze geleerd om steeds meer te vertrouwen op haar intuïtie en zodoende heeft ze geleerd om beter haar grenzen aan te geven. Met behulp van voetreflextherapie heeft ze gemerkt dat het aangeven van grenzen gelinkt kan zijn aan bepaalde reflexgebieden. De jarenlange groei en processen die ze doorlopen heeft, deelt ze nu met een groter publiek. Ben jij daar eentje van? Meer info op haar website www.body-in-balance.nl/agenda
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.