Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM1526B

De wereld van doven en gebarentaal

De wereld van doven en gebarentaal
Cursuscode: MEM1526B

Doven leven in een afzonderlijke eigen wereld onder elkaar. Ze communiceren onderling in gebarentaal en hebben een eigen cultuur. Tijdens deze lezing maken we kennis met deze wondere wereld. Hoe is gebarentaal eigenlijk ontstaan? Tussen het hele verhaal door brengen we deze visuele taal in praktijk en en maak je kennis met een aantal gebaren! 

De materiaalkosten worden tegelijk geïncasseerd met het lesgeld.

Donderdag 8 april 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00 plus € 1,50 materiaalkosten.
Mw. E. (Edith) Swart

De kosten voor de handout van de workshop en een kaart met het handalfabet bedragen 1,50 euro en zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

19:30 - 21:30
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Edith) Swart
E. (Edith) Swart
Edith Swart studeerde voor het vak docent Frans-Nederlands en had na haar studie vele communicatieve functies bij verschillende organisaties. Haar leven kende een grote omslag. Ze werd onherstelbaar doof en is in 1999 als dove in Woerden komen wonen. Ze maakte zich gebarentaal eigen en heeft naast haar werk veel vrijwilligerswerk in de dovenwereld gedaan. Ze was o.a. coördinator van gebarencursussen bij SUDO een dovenwelzijnsstichting in Utrecht. Uiteindelijk heeft zij zelf haar brevet gehaald om gebarencursussen te mogen geven. Door haar doofheid is ze zich meer gaan verdiepen wat ‘toegankelijkheid voor doven’ eigenlijk betekent. Het is daarbij belangrijk om de andere communicatie van en met doven te ervaren. Met dit doel voor ogen heeft zij het ‘Gebarencafé voor Iedereen’ te Woerden opgericht waar iedere maand ‘workshops gebaren’ aangereikt worden en interessante sprekers uit de dovenwereld komen.