Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC0741W

Stadswandeling Oudewater

Stadswandeling Oudewater
Cursuscode: KEC0741W

Ontdek de geschiedenis van Oudewater tijdens een stadswandeling onder leiding van een bevlogen gids! Een ervaren gids neemt je mee langs verschillende historische punten en vertelt je over het wel en wee van de bewoners. Wat weet je bijvoorbeeld van de Heksenwaag? Zijn alle geveltekens jou al opgevallen? Samen gaan we op verkenning.
Al slenterend door een reeds lang bestaande stad, word je weleens verrast door een steen ingemetseld in de gevel van een oud pand; een gevelsteen. Zo’n gevelsteen is echt van steen; is-ie van hout of een ander materiaal dan heet het een gevelteken. Inmiddels is de traditie van geveltekens in Oudewater nieuw leven ingeblazen. Er zijn in de afgelopen jaren maar liefst achttien moderne en zeer fraaie geveltekens op bijzondere, vaak monumentale panden aangebracht. 
Zo’n gevelsteen diende vroeger, bij gebrek aan straatnamen en huisnummers, ter identificatie van een pand. Vaak gebruikte men de naam of het beroep van de eigenaar of de naam van het pand om in de gevelsteen te verwerken. Op deze traditie is, met een iets andere insteek, in Oudewater teruggegrepen: vaak speelde juist de geschiedenis van het pand bij het maken van de nieuwe geveltekens een belangrijke rol. Soms zit er weer een heel ander verhaal achter; maar fraai zijn ze zeker.

Zondag 12 mei 2019
1 wandeling van 1,5 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 10,00
Dhr. (Luuk) Eijkelestam
10:30 - 12:00
Locatie: TIP-kantoor Oudewater (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
(Luuk) Eijkelestam
(Luuk) Eijkelestam
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.