Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC1657W

Vrouwen in de kunst

Vrouwen in de kunst
Cursuscode: KEC1657W

Noem eens tien grote meesters uit de kunst op. Grote kans dat je nu tien namen van mannelijke kunstenaars te binnen schieten en je meteen denkt aan namen als Rembrandt, Van Gogh, Michelangelo en Picasso. Stel nu dat je de vraag krijgt tien vrouwelijke kunstenaars op te noemen. Dat is waarschijnlijk veel lastiger. Dit terwijl de kunstgeschiedenis wel degelijk diverse vrouwelijke kunstenaars heeft voortgebracht. Deze vrouwen liepen echter tegen moeilijkheden en vooroordelen op wat doorbreken in de (toen nog) door mannen gedomineerde kunstwereld lastig maakte. In de negentiende eeuw mochten vrouwen bijvoorbeeld nog geen lessen volgen aan de officiële academie. Dit belette een aantal vrouwen niet om toch door te breken in de kunstwereld en de weg vrij te maken voor de vrouwelijke kunstenaar. In deze lezing neemt Diana Kostman je mee langs een aantal opzienbarende kunstenaars uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw waaronder Rosa Bonheur, Camille Claudel, Mary Cassatt en Suzanne Valadon.

Woensdag 9 december 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Mw. D. (Diana) Kostman

Deze cursus wordt online gegeven zolang i.v.m. de corona-crisis les geven op locatie nog niet verantwoord is. Voor de online les wordt u door de docent per mail uitgenodigd met daarin een link naar de beveiligde online lesomgeving. U kunt de online les zowel op PC, laptop, tablet als smartphone volgen.

20:00 - 22:00
Inschrijving nog open >
D. (Diana) Kostman
D. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.