Cursuscode: KEC0655W

Theatercollege De wondere wereld van de taal door Wim Daniëls

Theatercollege De wondere wereld van de taal door Wim Daniëls
Cursuscode: KEC0655W

Dit jaar opent de Volksuniversiteit Het Groene Hart haar cursusseizoen met Wim Daniëls!

Op zondagmiddag 30 september komt Wim Daniëls, bekend als de regelmatig in de media verschijnende neerlandicus-met-het-Brabantse-accent naar het Klooster in Woerden. Hij geeft hier een voortzetting van zijn theatercolleges waarin hij over ‘De wondere wereld van taal’ spreekt en deze in al haar facetten uit de doeken doet.

Zijn kijk op taal wordt met humor en verwondering gebracht en brengt op komische wijze bijzonderheden van de Nederlandse taal en taal in het algemeen naar voren. Daniëls heeft inmiddels een groot aantal boeken op zijn naam staan; van de bestseller ‘De lagere school’ is zojuist een vervolg verschenen: de (M)Ulo.

Wim Daniëls gaat tijdens zijn voordracht vooral in op de herkomst van onze taal; wat is die afkomst, hoe zijn woorden gevormd en welke taalregels zijn er opgesteld? Daarnaast gaat Daniëls in op het ontstaan van dialecten die ook in een klein land als het onze zeer verschillend, spannend en onderscheidend zijn. En wat brengt ons de ‘taal’ toekomst?

Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en zoals u van ons gewend bent is er na afloop een koop- signeersessie van zijn boeken door boekhandel Libris.

Via deze link: TICKETS BESTELLEN  of door op de groene balk INFORMATIE hieronder te klikken kunt u de kaarten voor de voorstelling kopen.

Zondag 30 september 2018
1 Theatervoorstelling van 2 uur aanvangstijd 14:30
Prijs: € 10,00
Dhr. (Wim) Daniels
14:30 - 16:30
Locatie: Het Klooster (klik hier voor de adres gegevens)
Informatie
(Wim) Daniels
(Wim) Daniels
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.