Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC0740W

Rondleiding: De Naakte Waarheid, Rijksmuseum Twenthe

Rondleiding: De Naakte Waarheid, Rijksmuseum Twenthe
Cursuscode: KEC0740W

Sinds het begin van de 21e eeuw lijkt het alsof de westerse identiteit in een crisis is terechtgekomen. Wie zijn wij en hoe zijn we in zes eeuwen tijd zo geworden? Dit zijn de grote vragen achter de tentoonstelling De Naakte Waarheid. Meer dan 110 topwerken uit zeshonderd jaar schilderen, beeldhouwen, fotograferen, tekenen en filmen laten de ontwikkeling zien van de West-Europese identiteit en onze veranderende kijk op de wereld.
De Naakte Waarheid vertelt de geschiedenis van de ontwikkeling van de westerse mens vanaf de renaissance tot en met de 21ste eeuw. Een tentoonstelling over de mens die in zijn drang naar kennis en zelfontplooiing onzekerheid en twijfel durft toe te laten, maar ook moet leren omgaan met de vrijheiden die hij voor zichzelf heeft gecreëerd en uiteindelijk de gevolgen daarvan. Want hoe zal de mens zich in de komende eeuw verhouden tot zijn technische inventies? Tot de ecologische veranderingen die hij teweeg brengt? En hoe leeft hij samen met mensen die zijn wereldbeeld niet per se delen?
Er zijn werken te zien van onder andere Marina Abramovic, G.H. Breitner, Berlinde de Bruyckere, Jan Sluijters, Geertgen tot Sint Jans, Herman de Vries, Andres Serrano, Andy Warhol, Carel Willink en vele anderen. In deze tentoonstelling worden de verschillende kunstvormen niet van elkaar gescheiden maar vullen ze elkaar aan. Naast talrijke tekeningen, schilderijen en sculpturen wordt ook proza en poëzie getoond. De reiskosten en toegang zijn voor eigen rekening. Toegangsprijs € 15,--. Met Museumkaart is toegang gratis. Prijs- en programmawijzigingen voorbehouden.

Zaterdag 25 mei 2019
1 rondleiding van 2 uur aanvangstijd 13:00
Prijs: € 15,00
Dhr. Drs. A. (Aldwin) Kroeze
13:00 - 15:00
Locatie: Rijksmuseum Twenthe (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. A. (Aldwin) Kroeze
Drs. A. (Aldwin) Kroeze
Aldwin Kroeze is een spreker voor wie vertelling en beleving nauw samenhangen met zijn persoonlijke passies. Hij werkt als kunst- en cultuurwetenschapper voor tal van musea, kunstkringen en organisaties voor volwassenonderwijs en vier hogescholen.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.