Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC0728W

Kloosterwijsheid en kloosterbezoek

Kloosterwijsheid en kloosterbezoek
Cursuscode: KEC0728W

In deze cursus vertelt Woerdenaar Jan Uittenbroek over zijn persoonlijke ervaringen als bezoeker aan diverse kloosters. Met behulp van een PowerPoint presentatie en filmbeelden vertelt hij over de geschiedenis en het belang van kloosters en licht hij de uitgangspunten toe van de Benedictijnse kloosterorde, de basis van het kloosterleven.
De wijsheid van het Kloosterleven heeft het al vele eeuwen volgehouden. Wat kun je ervan leren, ook als je niet in een klooster woont? Jan belicht actuele thema's als timemanagement, taakverdeling, leidinggeven, motivatie vasthouden en stressbeheersing vanuit de Benedictijnse filosofie.

Aansluitend op de twee lezingen volgt een excursie naar de Abdij Koningsoord in Arnhem voor een rondleiding, een gesprek met een van de zusters en we maken ter afsluiting de vespers mee in de fraaie kloosterkerk.

Vervoer naar Arnhem is voor eigen rekening. De kosten voor de excursie zijn bij de prijs inbegrepen.

Donderdag 21 maart 2019
3 x: lezing en excursie van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 48,00
Dhr. J. (Jan) Uittenbroek
10:00 - 11:30
Locatie: Het Klooster (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
J. (Jan) Uittenbroek
J. (Jan) Uittenbroek
Jan Uittenbroek woont in Woerden en is werkzaam in het Speciaal Onderwijs in Utrecht. Hij studeerde als hobby filosofie en theologie aan de Vrije Universiteit. Een van zijn hobby's, gerelateerd aan deze studies, is het bestuderen van het leven in kloosters. Hij gaat daar ook vaak op bezoek. Zo komt hij regelmatig in het klooster in Egmond, abdij Affligem (in België) en in klooster Koningsoord. Over de Regel van Benedictus, de stichter van de Benedictijnse kloosterorde, geeft hij lezingen, zie ook zijn website: www.benedictijnsewijsheid.nl.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.