Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC0566W

Egyptische kunst in Leiden: lezing en aansluitende rondleiding

Egyptische kunst in Leiden: lezing en aansluitende rondleiding
Cursuscode: KEC0566W

Tijdens deze lezing en excursie ontdek je het verhaal van de Egyptische kunst aan de hand van de schitterende collectie in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De eenvoudige stijl van het Oude Rijk, de tijd van de piramiden, is goed te zien in het graf van de rechter Hetepherachet en een paar mooie beelden van edelen. In het Nieuwe Rijk, de tijd van farao Toetanchamon, is de kunst veel uitbundiger: de edelen dragen prachtige kleding en grote pruiken.
Het museum bezit een aantal topstukken, zoals het graf van Pa-atonemheb en de beelden van Maya en Merit, die deze kunst van het Nieuwe Rijk goed illustreren. Er wordt verteld wat de functie van deze beeldhouwwerken en reliëfs was. Egyptische kunst was er zeker niet alleen om mooi te zijn: in de eerste plaats dienden de kunstwerken als grafbeeld of als beeld voor de goden. Behalve grote stenen beelden en reliëfs zijn er ook gouden sieraden uit de tijd van de farao’s in het museum te zien. Het oude Egypte had vele goudmijnen: er werd in de oudheid zelfs tegen de farao gezegd dat in zijn land ‘goud als stof’ was.

De toegang tot het museum is niet inbegrepen, maar met een museumkaart heeft u gratis toegang.

Vrijdag 11 januari 2019
1 x: lezing met rondleiding van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 19,00
Mw. Drs. D. (Diana) de Wild
14:00 - 16:00
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden Leiden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. D. (Diana) de Wild
Drs. D. (Diana) de Wild
Diana de Wild studeerde Klassieke en Egyptische archeologie in Leiden. Zij verzorgt rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden en geeft lezingen en cursussen over thema's uit de Griekse en Egyptische oudheid. Verder begeleidt zij reizen naar het Middellandse Zeegebied.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.