Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC0569W

Kunstbus 4: Den Haag (Museum Voorlinden en Panorama Mesdag)

Kunstbus 4: Den Haag (Museum Voorlinden en Panorama Mesdag)
Cursuscode: KEC0569W

Tijdens deze Kunstbusreis bezoek je Museum Voorlinden en eventueel Panorama Mesdag.
Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland. 

De Caldic Collectie van moderne en hedendaagse kunst, bijeengebracht sinds de vroege jaren zeventig, bestaat uit schilderijen, beelden, collages en fotografie, voornamelijk uit de 20e eeuw. Hieronder zijn werken van Ai Weiwei, Atelier Van Lieshout, Philip Akkerman, Louise Bourgeois, Marcel Broodthaers, Tracey Emin, Damien Hirst, Anselm Kiefer, Yayoi Kusama, Maurizio Nannucci, Ernesto Neto, Bridget Riley, Cindy Sherman, Sam Taylor-Wood, James Turrell en Robert Zandvliet. Voor Museum Voorlinden heeft James Turrell een lichtkoepel Skyspace vervaardigd. Er staan ook Richard Serra's stalen sculptuur Open ended en grote glazen objecten van Roni Horn. Als het mogelijk is gaan we na het bezoek aan het museum de tuinen bezoeken, mocht dat niet mogelijk zijn dan gaan we naar het Panorama Mesdag in Den Haag.

Toegang museum Voorlinden: €15,00 (tot op heden is de Museumkaart niet geldig). Toegang Museum Mesdag: €10, met  Museumkaart gratis. De prijs is inclusief een kopje koffie en rondleiding. Toegang musea en eventuele toeslagen zijn voor eigen rekening. Programma en prijswijzigingen voorbehouden.

Donderdag 9 mei 2019
1 excursie van 10 uur aanvangstijd 08:00
Prijs: € 34,00
08:00 - 18:00
Aanmelden wachtlijst >
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.