Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC0570W

Kunstbus 3: Van Abbemuseum en Philips museum (Eindhoven)

Kunstbus 3: Van Abbemuseum en Philips museum (Eindhoven)
Cursuscode: KEC0570W

Met deze kunstbus bezoekt u het Van Abbemuseum en het Philips museum. In beide musea ontdekt u de prachtige collecties en architectuur dankzij rondleidingen.

Het Van Abbemuseum, opgericht in 1936, is een bijzonder museumgebouw. In 2003 werd het bestaande rijksmonument van architect A.J. Kropholler (de oudbouw) geheel gerenoveerd en door architect Abel Cahen gecombineerd met zijn ontwerp (de nieuwbouw). Het Van Abbemuseum is het enige museum in Nederland dat zich uitsluitend concentreert op moderne en hedendaagse beeldende kunst van de 20ste en 21ste eeuw. Sinds de opening in 1936 is er een internationale collectie opgebouwd van ruim 2700 kunstwerken van onder meer Picasso, Chagall, Beuys, Dumas, Appel en Daniëls. Tijdens de architectuurrondleiding krijg je een gedetailleerd beeld van het gebouw van het Van Abbemuseum en de mogelijkheden die de architectuur biedt voor de vernieuwende museale presentatievormen.   

In de middag bezoeken we het Philips museum met een rondleiding langs de vaste tentoonstelling. U krijgt een fascinerend beeld van hoe Philips zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. De prijs is inclusief kopje koffie en rondleiding. 

De toegang en eventuele toeslagen voor de musea zijn voor eigen rekening. Toegang van Abbemuseum €9,00, toegang Philipsmuseum €8,00. Beide musea zijn met Museumkaart gratis. Programma- en prijswijzigingen voorbehouden.

 

Donderdag 11 april 2019
1 excursie van 10 uur aanvangstijd 08:00
Prijs: € 34,00
08:00 - 18:00
Inschrijving nog open >
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.