Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC2160W

Muziekserie: Schubert, componist tussen klassen

Muziekserie: Schubert, componist tussen klassen
Cursuscode: KEC2160W

Gezellig samen leren, steken we in een nieuw jasje met de Appeltaart Academie. Een lezing met koffie en een lekker stuk appeltaart van de lokale bakker met als doel om samen te leren, maar ook om samen te zijn. Ervaar zelf hoe gezellig leren kan zijn met muziekles waarin we luisteren naar de prachtige composities van deze componist. 

Schubert was misschien wel de eerste zelfstandig scheppende componist, zijn werk werd weinig uitgevoerd. Hij had nog geen publiek: de aristocratie en de kerk waren zijn toehoorders niet meer en de burgerij nog niet. Hij was een componist tussen de klassen en aangezien hij (nog) geen publiek had werden er Schubertiaden georganiseerd: kamerconcerten in kleine kring. In deze lezing luisteren we naar zijn heerlijke melodieën, zijn originele strijkkwartetten en voor wie wil, zingen we het Ave Maria mee, dat de docent Olga Franssen op haar gitaar zal begeleiden.

Woensdag 2 februari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,00
Mw. O. (Olga) Franssen
10:00 - 12:00
Locatie: Het Klooster (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
O. (Olga) Franssen
O. (Olga) Franssen
Na haar opleiding aan het conservatorium, waar ze viool en gitaar studeerde, richtte Olga Franssen mede het Amsterdams Gitaartrio op. Met dit trio reisde ze 25 jaar de wereld rond en nam ze vele cd’s op. In 1985 werd hun bewerking van De vier jaargetijden van Vivaldi bekroond met een Edison. Olga heeft zich gespecialiseerd in het bewerken/arrangeren, niet alleen voor dit trio maar ook voor Herman van Veen en andere ensembles. Daarnaast is zij werkzaam als opnameleider bij cd-opnamen. In 2007 rondde zij de studie muziekwetenschap ‘cum laude’ af aan de Universiteit van Utrecht. Ze geeft met veel plezier lezingen en luistercursussen over ‘muzikale’ onderwerpen.