Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC2158W

Muziekserie: Introductie klassieke muziek

Muziekserie: Introductie klassieke muziek
Cursuscode: KEC2158W

Gezellig samen leren, steken we in een nieuw jasje met de Appeltaart Academie. Een lezing met koffie en een lekker stuk appeltaart van de lokale bakker met als doel om samen te leren, maar ook om samen te zijn. Ervaar zelf hoe gezellig leren kan zijn met de muzikale les over beroemde componisten.

Muziek is niet gemakkelijk na te vertellen, je spreekt de muzikale taal niet, en muziek laat zich ook niet gemakkelijk in taal vastleggen. Aan de hand van voorbeelden (op haar gitaar of via een geluidsdrager) bespreekt docente Olga Franssen o.a. de polyfonie van Bach, de sequens van Vivaldi, de bas van Mozart, de harmonie van Beethoven, de melodie van Schubert, de etude van Chopin, het nieuwe toonstelsel van Schönberg, de elektronische klanken van Stockhausen en de eenvoud van Pärt. Wie vooraf de sfeer wil proeven en de smaak te pakken wil krijgen, kan alvast een kijkje nemen op https://dekennisvannu.nl/site/media/Olga-Franssen/1136

Woensdag 17 november 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,00
Mw. O. (Olga) Franssen
10:00 - 12:00
Locatie: Het Klooster (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
O. (Olga) Franssen
O. (Olga) Franssen
Na haar opleiding aan het conservatorium, waar ze viool en gitaar studeerde, richtte Olga Franssen mede het Amsterdams Gitaartrio op. Met dit trio reisde ze 25 jaar de wereld rond en nam ze vele cd’s op. In 1985 werd hun bewerking van De vier jaargetijden van Vivaldi bekroond met een Edison. Olga heeft zich gespecialiseerd in het bewerken/arrangeren, niet alleen voor dit trio maar ook voor Herman van Veen en andere ensembles. Daarnaast is zij werkzaam als opnameleider bij cd-opnamen. In 2007 rondde zij de studie muziekwetenschap ‘cum laude’ af aan de Universiteit van Utrecht. Ze geeft met veel plezier lezingen en luistercursussen over ‘muzikale’ onderwerpen.