Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC2167W

Boekentour - gehele serie Nederlandse literatuur

Boekentour - gehele serie Nederlandse literatuur
Cursuscode: KEC2167W

De Boekentour is een nieuw thema, waarin we de liefde voor literatuur en boeken in het algemeen willen delen. Dit jaar is het thema Nederlandse Literatuur. In zeven literaire lessen nemen we je mee naar de mooiste boeken en hun schrijvers. Schrijf je in voor de complete serie of voor een of meer van de lessen.

In een ongedwongen sfeer en op een gezellige manier verdiepen we ons in wat een boek bijzonder maakt. Dat zit 'm vaak in personages, structuur, perspectief, motieven en thema.

De docente laat je kennismaken met alle facetten van het boek. Praat mee en leer meer over de achtergronden van boek en schrijver. 

Bij inschrijving voor deze gehele reeks krijg je een toegangsbewijs voor de  lezing die Adriaan van Dis geeft op vrijdag 24 september.

Programma:
Woensdag 22 september:  KliFi - Adriaan van Dis
Woensdag 3 november:  Marieke Lucas Rijneveld – Mijn lieve gunsteling 
Woensdag 8 december:  Adriaan van Dis – De wandelaar
Woensdag 12 januari: Arthur Japin  – Mrs. Degas
Woensdag 9 februari:  Astrid Roemer - Was getekend 
Woensdag 9 maart:  Maxim Februari  - Klont  
Woensdag 13 april:  Esther Gerritsen - De trooster

We gaan ervan uit dat je voor deze les het boek gelezen hebt om zo met elkaar van gedachten te kunnen wisselen over de inhoud van het boek.

Schrijf je in voor deze unieke serie boekbesprekingen en krijg als eerste een kaartje voor de lezing van Adriaan van Dis live op vrijdag 24 september, waarmee Volksuniversiteit Het Groene Hart het nieuwe seizoen opent. De prijs van deze serie literaire lessen is inclusief entreebewijs voor deze lezing en een consumptie.

Woensdag 22 september 2021
7 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 170,00
Mw. Y. (Yvonne) Kiers

Voor deze cursus is een Corona Toegangsbewijs verplicht

10:00 - 12:00
Locatie: Het Klooster (klik hier voor de adresgegevens)
Y. (Yvonne) Kiers
Y. (Yvonne) Kiers
Yvonne Kiers studeerde Nederlands aan de universiteit en aan de MO-lerarenopleiding in Utrecht. Zij geeft diverse cursussen Nederlands, waaronder moderne Nederlandse literatuur (leeskringbegeleiding, lezing geschiedenis boekenweekgeschenken en workshops boek en film bespreken). Sinds 2005 begeleidt zij met veel passie leeskringen, enerzijds door als basis een checklist voor de analyse van het boek te gebruiken en anderzijds door de beleving van de cursist centraal te stellen.