Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC2140W

Kunstbus 3 - Kasteel Doorwerth en Beeldengalerij het Depot Wageningen

Kunstbus 3 - Kasteel Doorwerth en Beeldengalerij het Depot Wageningen
Cursuscode: KEC2140W

Met de Kunstbus rijden we naar een museum of tentoonstelling. Een unieke manier van kunst- en cultuurbeleving verzorgd door Volksuniversiteit Het Groene Hart! Ga je met ons mee?
We bezoeken eerst Kasteel Doorwerth. Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel en laat zien hoe vroeger op een landgoed werd geleefd. In de ingerichte vertrekken kun je de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen. Het thema ‘kasteel in bedrijf’ verenigt de geschiedenis, bosbouw en jacht. Speciale exposities worden afgewisseld met schilderijen van de Oosterbeekse School.
Museum Veluwezoom: in kasteel Doorwerth is ook Museum Veluwezoom gevestigd. Dit museum toont in wisselende exposities het werk van twee  kunstenaarskolonies die het magische landschap rondom Oosterbeek, Wolfheze en Renkum in beeld brachten. In de exposities wordt ook aandacht besteed aan kunst uit bevriende kunstenaarsdorpen als Barbizon, Dachau, Worpswede en Tervuren.
Beeldengalerij Het Depot is een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt daarbij de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal: van mensen voor mensen. De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam. Beeldengalerij Het Depot is gevestigd op drie locaties, die onderling met elkaar verbonden zijn door Arboretum De Dreijen. In Villa Hinkeloord is een permanente tentoonstelling te zien van het werk van Eja Siepman van den Berg met in de benedenzaal wisselende tentoonstellingen. Ook Arboretum Hinkeloord maakt deel uit van deze locatie. De hoofdvestiging biedt tentoonstellingen van hedendaagse beeldhouwers en een tentoonstelling over beide arboreta. 
Bij de prijs is inbegrepen een kopje koffie, een rondleiding in Kasteel Doorwerth en rondleiding in de Beeldengalerij. De toegang en eventuele toeslagen en lunch zijn  voor eigen rekening. Toegangsprijs Kasteel €11,50 en het Depot € 5. Beide met museumkaart gratis. Programma- en tariefswijzigingen voorbehouden.
We vertrekken vanaf  het parkeerterrein bij de Maranathakerk. De vertrektijden en definitieve informatie ontvang je een week van tevoren.

Vrijdag 8 april 2022
1 excursie van 8 uur aanvangstijd 09:00
Prijs: € 34,00
09:00 - 17:00
Locatie: Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >