Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC2138W

Kunstbus 2 - Dordrecht en Leerdam

Kunstbus 2 - Dordrecht en Leerdam
Cursuscode: KEC2138W

Met de Kunstbus rijden we naar een museum of tentoonstelling. Een unieke manier van kunst- en cultuurbeleving verzorgd door Volksuniversiteit Het Groene Hart! Ga je met ons mee?
Deze kunstbus brengt je naar het Dordrechts Museum en het Nationaal Glasmuseum. Het Dordrechts Museum, opgericht in 1842, is een van de oudste musea in Nederland. In ruim 175 jaar is een rijke collectie opgebouwd die zes eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat. Uit de 16de eeuw zijn er zeldzame altaarstukken zoals Het laatste Avondmaal van Willem Key. Uit de 17de eeuw vind je werken van Aelbert Cuyp en Dordtse Rembrandtleerlingen. Daarnaast bezit het museum een unieke collectie schilderijen en tekeningen van de in Dordrecht geboren Ary Scheffer. Hij maakte carrière in Parijs en behoort tot de grote romantische schilders van de 19de eeuw. De latere 19e eeuw is sterk vertegenwoordigd met bekende schilders van de Haagse School. Uit de 20ste en 21ste eeuw toont het museum vernieuwers als Jan Sluijters, Karel Appel, Armando, René Daniëls en Marlene Dumas, maar ook recent werk van jonge kunstenaars zoals Frank Ammerlaan en Raquel van Haver. Zij laten zien dat de schilderkunst springlevend is en nog altijd verbonden met een lange traditie.  
Het Nationaal Glasmuseum Leerdam is dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord. Bovendien is de collectie permanent te zien in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla’s. Deze collectie is de grootste ter wereld op het gebied van Leerdam glas, aangevuld met buitenlandse hoogtepunten. Van herkenbare klassiekers zoals het Gildeglas van A.D. Copier of Leerdam Unica van Lanooy, tot moderne ontwerpen en hedendaagse kunstwerken. 
De prijs is inclusief kopje koffie en twee rondleidingen. Lunch en toegang voor musea en eventuele toeslagen zijn voor eigen rekening. Toegang Museum Dordrecht € 10,00, met Museumkaart gratis. Toegang Glasmuseum Leerdam € 9,00, met Museumkaart gratis. Prijs- of programmawijzigingen voorbehouden.
De vertreklocatie in Woerden is bij de Maranathakerk aan de Molenvlietbaan. De vertrek- en aankomsttijden zijn nog niet definitief. Je hoort deze uiterlijk één week voor vertrek.

Vrijdag 11 februari 2022
1 excursie van 8 uur aanvangstijd 09:00
Prijs: € 37,00
09:00 - 17:00
Locatie: Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >