Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KEC2130W

Frida Kahlo: leven en werk

Frida Kahlo: leven en werk
Cursuscode: KEC2130W

Frida Kahlo (1907-1954) was een fascinerende revolutionaire kunstenares. Revolutionair vanwege haar politieke idealen en opzienbarende liefdesleven maar bovenal vanwege haar kunst. De Mexicaanse cultuur, archeologie en volkskunst worden een belangrijke inspiratiebron voor haar. In haar ogenschijnlijk surrealistische stijl zal ze haar kenmerkende werken maken, vaak direct reagerend op de gebeurtenissen in haar leven. We zien haar vlak na een miskraam, kwetsbaar en bloedend in een veel te groot ziekenhuisbed. Ze laat ons haar bloedende hart zien na de scheiding van Diego en de gebroken ruggengraat na de zoveelste pijnlijke operatie. Toch is het levensverhaal van Frida niet alleen een verhaal van lijden. Het is eerder het verhaal van moed, kracht en een vrouw die midden in het leven stond.
Deze lezing sluit aan bij de grote kunsttentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo die van 10 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 in het Drents Museum in Assen te zien is. Deze lezing is ook een voorbereiding op de Kunstbusreis die Volksuniversiteit Het Groene Hart organiseert op 9 november.  Lees meer over de kunstbusreizen in de cursusagenda op deze website.

Dinsdag 12 oktober 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Mw. drs. D.P.T. (Diana) Kostman
20:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.