Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: HVT1701B

Dansend door Europa

Dansend door Europa
Cursuscode: HVT1701B

De docente neemt je al dansend mee op reis door de geschiedenis van de Werelddans in Europa. Je voelt, ziet en hoort de verschillen tussen de culturen, streken en dansstijlen. Tijdens deze cursus van zes lessen dansen we zoveel mogelijk oorspronkelijke dansen, zelfs uit de middeleeuwen, maar ook nieuwe choreografiën komen aan bod. Welke overeenkomsten en verschillen zijn er tussen dansen uit Scandinavië, de Balkan, Israël, Nederland, Griekenland en Baskenland? We oefenen een rijke variatie aan danspassen uit vele landen en dansculturen. Elke les oefen je een aantal dansen uit een bepaalde regio en leer je over de dansstijlen met de bijbehorende achtergrondinformatie. Deze cursus is geschikt voor beginnende dansers, maar ook voor mensen met meer danservaring. De Corona-maatregelen die door het Dansoverleg op basis van het advies van het RIVM worden aanbevolen, worden toegepast. Hierdoor zullen er  geen parendansen worden aangeleerd. Doe mee met een heerlijke avond vol muziek en dans.

Dinsdag 9 maart 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M.J. (Arja) de Lange-Huisman

Mee te nemen door cursist: gladde schoenen of met een minimaal profiel en een afsluitbare bidon met water om tussentijdse dorst te lessen.

19:30 - 21:00
Locatie: 't Centrum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.J. (Arja) de Lange-Huisman
M.J. (Arja) de Lange-Huisman
Arja de Lange-Huisman is een creatief persoon. Zij houdt zich bezig met Zentangle tekenen én met volksdansen. Zij is een gecertificeerd Zentangle docent (CZT) en sinds haar jeugd actief bij diverse dansverenigingen. Sinds september 2019 is zij in opleiding bij de Scholing tot Werelddansleider.