Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: HVT0682W

Snoeien: hoe en wanneer?

Snoeien: hoe en wanneer?
Cursuscode: HVT0682W

In één avond krijg je uitleg over het snoeien in de tuin. Aan bod komen: redenen om te snoeien; wanneer de beste tijd om te snoeien; welke hoofdgroepen struiken er zijn en welke snoeitechnieken gebruikt kunnen worden. Video's tonen hoe het in de praktijk gaat. Van veel voorkomende soorten zoals rozen, hortensia's, clematis of druiven weet je straks hoe je ze moet behandelen, zodat je daarna thuis zonder angst de snoeischaar er in durft te zetten. In de praktijkles kun je de opgedane kennis direct oefenen. In een privétuin in Woerden krijg je eerst uitleg. Vervolgens ga je gezamenlijk aan het werk. Neem je eigen snoeigereedschap, tuinhandschoenen en laarzen mee!

Dinsdag 26 maart 2019
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 40,00 plus € 3,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste workshop.
Mw. G.J. (Gonda) Helweg
Mee te brengen door cursist naar de theorieles: potlood of pen. Naar de praktijkles: snoeischaar, zo mogelijk takkenschaar, heggenschaar en tuinzaag.
19:30 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
G.J. (Gonda) Helweg
G.J. (Gonda) Helweg
Gonda Helweg heeft een eigen tuinontwerpbedrijf in Linschoten, Vicas Tuinontwerpen. Zij geeft cursussen bij meerdere volksuniversiteiten. Voor NCOI/Scheidegger heeft zij de vakopleiding Tuinontwerper ontwikkeld, en is daar ook docent en examinator.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.