Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: HVT0651B

Basiscursus fotografie, spiegelreflex/systeemcamera Bodegraven

Basiscursus fotografie, spiegelreflex/systeemcamera Bodegraven
Cursuscode: HVT0651B

Je maakt kennis met de mogelijkheden van je spiegelreflex-/systeemcamera. Je hebt voor deze cursus een camera nodig waarbij je de belichting kunt instellen (geen compactcamera). Je leert welke omstandigheden om welke instellingen vragen. Wat is de functie van diafragma, sluitertijd, scherptediepte en de lens? Hoe pas je de instellingen toe voor het beste fotografische resultaat? De functies worden op een praktijkgerichte wijze behandeld. Er wordt veel aandacht besteed aan belichting en compositie, waarbij gevoel voor fotografie wordt ontwikkeld door te leren kijken. De les is één keer in de 14 dagen; in de tussenliggende periode moeten foto's worden gemaakt. Je ontvangt hiervoor opdrachten aan de hand van de functies van de camera. De resultaten worden in de les besproken. Het bespreken van elkaars foto's is een wezenlijk onderdeel van de les. De kosten voor afdrukken zijn voor eigen rekening.

Deze cursus heeft 7 lessen op donderdagavond en 2 lessen op zaterdagmorgen.

Donderdag 13 september 2018
9 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 165,00
Dhr. (Ysbrand) Swart
Mee te brengen door de cursist: Prints van foto's. Geen digitale bestanden, behalve voor het onderdeel photoshop of beeld bewerken.
Mee te brengen door de cursist: camera met opgeladen batterijen en instructieboekje.
19:00 - 21:30
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
(Ysbrand) Swart
(Ysbrand) Swart
Van origine is Ysbrand bioloog. Naast zijn werkzaamheden als manager, projectleider en data-analist, heeft hij jarenlang gefotografeerd. In eerste instantie analoog, maar al gauw heeft hij zich verder ontwikkeld in de digitale fotografie. Na enkele jaren de fotovakschool te hebben gevolgd, is Ysbrand in 2011 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost te ’s-Hertogenbosch/Breda. in Fotografische vormgeving en film. Hierdoor heeft hij zich bezig gehouden met bijna alle aspecten van de fotografie. Zijn specialisatie is documentaire fotografie. Motto van zijn fotografische carrière is: “ik heb de concentratie van een fotograaf en de aandacht van een wetenschapper”.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.