Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: HVT0686W

Kattentaal: in woord en gebaar

Kattentaal: in woord en gebaar
Cursuscode: HVT0686W

Voor veel mensen heeft een kat iets mysterieus, iets onvoorspelbaars. 3000 Jaar geleden werd de kat door de Egyptenaren aanbeden; in de Middeleeuwen werd hij juist verguisd. De ene persoon is gek op katten en de ander heeft er helemaal niets mee. Heeft dat wellicht te maken met zijn heel subtiele manier van communiceren die voor veel mensen onbekend is? Wat verstaan we eigenlijk onder communicatie? Wat betekenen die grote ogen? Is de kat bang of juist opgewonden? Of kunnen we daar pas een uitspraak over doen als we de rest van zijn lichaam erbij betrekken? Wat vertelt hij ons met zijn snorharen, oren en staart? En wat te denken van de invloed van geur, stemgeluid en fysiek contact?
In deze lezing gaan we stap voor stap laten zien, in beeld en geluid, hoe de kat de verschillende onderdelen van zijn lichaam gebruikt om met ons en zijn soortgenoten in contact te treden. En hoe kunnen wij onze communicatie richting de kat aanpassen, zodat hij zich meer op zijn gemak voelt bij de mens? Aan het einde van de lezing zal blijken dat de kat niet zo mysterieus en onvoorspelbaar is. Kwestie van kattentaal in woord en gebaar beheersen.

Donderdag 11 april 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,50
Mw. A. (Angélique) Vlug-Gringhuis
19:30 - 21:30
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Angélique) Vlug-Gringhuis
A. (Angélique) Vlug-Gringhuis
De lezingen worden gegeven door Angélique Vlug en Dorothé van der Rest. Angélique is gediplomeerd gedragstherapeut voor katten én honden. Dorothé is gedragstherapeut voor katten.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.