Govert Schilling

Openingsavond seizoen 2023-2024: op stap door ruimte en tijd met Govert Schilling

Ter opening van het nieuwe cursusseizoen organiseren we onze eigen oerknal: een sprankelende lezing door Govert Schilling over het wonderlijke heelal en de plek van de aarde en ons mensen daarin. Ga je mee op deze wervelende reis naar de rand van het universum en het begin van de tijd?

Govert Schilling
Heelal-2

Onze aarde is maar een klein planeetje in een baan rond een heel gemiddeld sterretje, ergens in de buitenwijken van één van de vele sterrenstelsels. De mens is een laatkomer op het kosmische toneel, in een voorstelling die al bijna veertien miljard jaar duurt. Maar hoe onbeduidend we ook zijn, we maken wel onlosmakelijk deel uit van het heelal. Ons bestaan kunnen we niet los zien van miljarden jaren kosmische evolutie.

In deze boeiende lezing neemt de wetenschapsjournalist Govert Schilling je mee door ruimte en tijd en staat hij uitgebreid stil bij de innige relatie tussen mens en kosmos. Na de lezing drinken we op het nieuwe seizoen. Er zullen dan ook door Govert geschreven boeken te koop zijn. Voor wie wil zal Govert meegebrachte of ter plekke gekochte boeken van zijn hand signeren.

Heelal-1

Wanneer: vrijdag 8 september 2023 van 20:00 tot 22:00 uur
Waar: Theater het Klooster, Wilhelminaweg 77 in Woerden

Bestel HIER je kaart(en).