Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2351B

Wijnproeverij: de basis

Wijnproeverij: de basis
Cursuscode: CUL2351B

Ben jij een liefhebber van wijn? Kom dan naar deze leuke wijnworkshop!
Door het ruime aanbod aan wijnen in de gemiddelde supermarkt of slijterij loop je figuurlijk tegen een muur van wijnflessen aan. Er is veel keuze tussen landen, regio’s en druivenrassen. Waar moet je beginnen? In de workshop leer je hoe wijn in elkaar zit en hoe de smaak is opgebouwd, vanuit de type druif maar ook vanuit jouw persoonlijke ervaring. In 2,5 uur word je geïnformeerd en krijg je zes wijnen te proeven met wat hapjes erbij om de wijn ook nog anders te ervaren.
Na deze cursus weet je waarop je moet letten wanneer je een fles wijn uitzoekt in de winkel, passend bij jouw smaak of de gelegenheid.

De workshop is alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder. Omdat er een -beperkte- hoeveelheid alcohol wordt genuttigd, is het verstandig hier met het vervoer rekening mee te houden.

De ingrediëntkosten worden tegelijk met het lesgeld geïncasseerd.

Donderdag 10 november 2022
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 34,00 plus € 3,00 materiaalkosten.
Dhr. A.W. (Marcel) Oostendorp
19:30 - 22:00
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.W. (Marcel) Oostendorp
A.W. (Marcel) Oostendorp
Marcel Oostendorp is eigenaar van Proef&Plezier in Montfoort. Hij wil graag zijn passie en kennis over wijn met u delen. Vanuit zijn retail achtergrond bij een grote wijnimporteur heeft hij veel proeverijen mogen verzorgen. Zijn kennis en passie heeft hij daar opgedaan en verder ontwikkeld door verschillende wijncursussen te volgen, producenten te bezoeken en door veel te proeven. Hij is wijnliefhebber maar vertelt zijn verhaal op een laagdrempelige, ontspannen en gezellige manier. Wijn, een heel mooi product waar je veel over kunt vertellen maar uiteindelijk wordt wijn wel gemaakt om te proeven en daarvan mag je genieten. Proost!