Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2020B

Whiskyproeverij: de wereld in

Whiskyproeverij: de wereld in
Cursuscode: CUL2020B

Tijdens deze whiskyproeverij ontdek je whisky’s die je normaal gesproken niet zo snel zult proeven! Schotland is de bakermat van de whisky, maar tegenwoordig worden er ook fantastische whisky's over de gehele wereld gemaakt. Denk aan landen als Ierland, Japan en Nederland; maar ook een land als Zweden is in opkomst.
In deze workshop proeven we acht karakteristieke whisky's afkomstig uit acht verschillende landen.
Bij elke whisky staan we stil bij de wijze van productie behorende bij het land van herkomst.
Je zult zien dat dit leidt tot een grote mate van variëteit. Deze workshop is een vervolg op de eerder gegeven basis workshop. We zullen dieper ingaan op een aantal aspecten van de whiskyproductie. Als je de basis workshop hebt gevolgd, is dat uiteraard een mooi begin. Heb je dat niet, dan is dat ook geen probleem. We praten je gedurende de avond helemaal bij.
De workshop is alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder. Omdat er een -beperkte- hoeveelheid alcohol zal worden genuttigd is het verstandig hier met het vervoer rekening mee te houden.

De materiaalkosten (whisky's) worden tegelijk met het lesgeld geïncasseerd.

Donderdag 10 maart 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 29,00 plus € 17,50 materiaalkosten.
Dhr. drs. P. (Peter) van Bakel
19:00 - 22:00
Locatie: Het Evertshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. P. (Peter) van Bakel
drs. P. (Peter) van Bakel
Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is daar in eerste instantie aangestoken door het whiskyvirus. Omdat er meer mooie distillaten ontdekt moesten worden, volgden er diverse opleidingen op drankgebied (te beginnen wijn en daarna gedistilleerd vignet en brevet eindigend met de 1 jarige liquoristenopleiding van de Wijnacademie). Een verdere specialisatie volgde met het succesvol doorlopen van de eenjarige distillateursopleiding in Hasselt. Peter is verder verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en verzorgt voor de Stichting Promotie Schiedam diverse gintours.