Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2014W

Whiskyproeverij: basisbeginselen

Whiskyproeverij: basisbeginselen
Cursuscode: CUL2014W

Raak wegwijs in het overweldigende aanbod aan whisky’s en ontdek jouw smaakvoorkeur tijdens onze whiskyproeverij. Je komt meer te weten over het proces van het maken van deze zogeheten godendrank. Elk onderdeel van het proces heeft invloed op de smaak van de uiteindelijke whisky.
We proeven zeven verschillende Schotse whisky’s tijdens de workshop, waartussen je grote verschillen zult opmerken.

Whisky is er in vele soorten en maten: blended, single malt, pure malt, cask strength, grain, single cask en ga zo maar door. De drank komt uit vele landen, waaronder natuurlijk Schotland. Ook uit landen als Ierland, Japan, Nederland en India komen heerlijke whisky’s.
De workshop is alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder. Omdat er een -beperkte- hoeveelheid alcohol zal worden genuttigd is het verstandig hier met het vervoer rekening mee te houden.

De materiaalkosten (whisky's) worden tegelijk met het lesgeld geïncasseerd.

Donderdag 16 december 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 31,00 plus € 15,00 materiaalkosten.
Dhr. drs. P. (Peter) van Bakel

Voor deze cursus is een Corona Toegangsbewijs verplicht

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
drs. P. (Peter) van Bakel
drs. P. (Peter) van Bakel
Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is daar in eerste instantie aangestoken door het whiskyvirus. Omdat er meer mooie distillaten ontdekt moesten worden, volgden er diverse opleidingen op drankgebied (te beginnen wijn en daarna gedistilleerd vignet en brevet eindigend met de 1 jarige liquoristenopleiding van de Wijnacademie). Een verdere specialisatie volgde met het succesvol doorlopen van de eenjarige distillateursopleiding in Hasselt. Peter is verder verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en verzorgt voor de Stichting Promotie Schiedam diverse gintours.