Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2019W

Ontdek de wereld van gedistilleerde drank

Ontdek de wereld van gedistilleerde drank
Cursuscode: CUL2019W

Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord van gin, whisky, cognac en wodka. Maar wist je dat dit slechts een kleine greep is uit de enorme hoeveelheid gedistilleerde dranken die er voorhanden zijn?
En dat er binnen deze dranken enorm mooie en lekkere producten te koop zijn? Wat dacht je van een paar jaar op vat gerijpte tequila? Een lekkere kruidige aquavit? Een stevige moutwijnjenever? Of een met vele specerijen gemaakte Chartreuse? In deze tweedaagse workshop nemen we je mee in de wereld van gedistilleerde dranken. We behandelen de vele aspecten die bij het distilleren aan de orde komen. We staan stil bij de verschillende soorten gedistilleerde drank, de kenmerken en uiteraard gaan we veel proeven: twaalf drankjes per avond wel te verstaan.
Voor het materiaal vragen we een eigen bijdrage van € 39,50 per persoon (bij de cursusprijs inbegrepen).
De workshop is alleen toegankelijk voor personen van achttien jaar en ouder. Omdat er een -beperkte- hoeveelheid alcohol zal worden genuttigd is het verstandig hiermee met het vervoer rekening te houden.

Donderdag 28 oktober 2021
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 44,00 plus € 39,50 materiaalkosten.
Dhr. drs. P. (Peter) van Bakel
19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. P. (Peter) van Bakel
drs. P. (Peter) van Bakel
Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is daar in eerste instantie aangestoken door het whiskyvirus. Omdat er meer mooie distillaten ontdekt moesten worden, volgden er diverse opleidingen op drankgebied (te beginnen wijn en daarna gedistilleerd vignet en brevet eindigend met de 1 jarige liquoristenopleiding van de Wijnacademie). Een verdere specialisatie volgde met het succesvol doorlopen van de eenjarige distillateursopleiding in Hasselt. Peter is verder verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en verzorgt voor de Stichting Promotie Schiedam diverse gintours.