Volksuniversiteit Het Groene Hart

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL2162W

Maak kennis met de heerlijke aroma's van specialty thee

Maak kennis met de heerlijke aroma's van specialty thee
Cursuscode: CUL2162W

Specialty thee is thee in zijn puurste vorm; losse blaadjes die in water hun heerlijke aroma afgeven. Het is niet te vergelijken met de zakjes thee waar we allemaal mee zijn opgegroeid. Laat je verrassen door de intense aroma’s en de bijzondere theeën die je gaat proeven.

In deze workshop krijg je een introductie in de wereld van specialty thee. Je proeft 6 theeën, onder andere uit China en Taiwan. De thee is puur, zonder toevoegingen. Je krijgt bij elke thee uitleg van theesommelier Macky Hupkes. Ze legt uit welke theesoorten er zijn, wat de belangrijkste stappen zijn in het productieproces van thee en wat het verschil is tussen een orthodoxe thee, een blend en een infusie.
Je gaat leren en proeven welke invloed de kwaliteit van water heeft, maar ook krijg je uitleg waarom temperatuur en trektijd belangrijk zijn.

Met de opgedane kennis en ervaring ga je thuis aan de slag met specialty thee. Hoe heb je ooit zonder gekund?!

Zaterdag 6 november 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 34,00 plus € 12,50 materiaalkosten.
Mw. M. (Macky) Hupkes
10:00 - 13:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Macky) Hupkes
M. (Macky) Hupkes
Als groot liefhebber van thee, heeft theesommelier Macky zich in de afgelopen jaren verdiept in het product echte thee, de landen waar thee vandaan komt en de manier waarop je echte thee toegankelijk kan maken voor bereiding thuis en in de horeca. Inmiddels is thee en wat daar bij hoort meer dan een uit de hand gelopen hobby. Macky organiseert workshops, proeverijen en heeft een (web)winkel in thee en alles wat nodig is om thee te zetten.