Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL1167W

Literalicious

Literalicious
Cursuscode: CUL1167W

In "Literalicious" draait het niet alleen om samen koken en samen eten, maar is er ook volop aandacht voor het verhaal. Het verhaal kan gevonden worden in een boek, roman, gedicht of soms in de ontstaansgeschiedenis van een gerecht. Met elkaar gaan we aan tafel om te lezen, luisteren, ontdekken, te bereiden en natuurlijk ook om te eten. Waarin zitten de overeenkomsten tussen de etentjes uit "Bridget Jones Dagboek" en "Pride en Prejudice" (Trots en Vooroordeel)? Wat is het verhaal achter de "Bal der ballen" van Giphart? Proef de liefde in de kalkoen met "Mole" van Laura Esquivel. Was de asperge van Asselberg echt verliefd? Voor welke salade schreef Annie M.G. haar ballade? En is de "Tarte Tatin" een keukenongelukje, streekgerecht of een bedgeheim ?  
Aanvullende informatie: De cursus bestaat uit drie hoofdstukken. Hoofdstuk 1: Er worden gerechten gekookt die voorkomen in romans. Van "Pride en Prejudice" naar "Rue Tatin" tot aan "Recepten voor liefde en moord". Hoofdstuk 2: We koken beroemde gerechten en gaan op zoek naar hun verhaal. Van de revanche van koningin Marie op madame de Pompadour tot aan de "bal der ballen" van Giphart. Hoofdstuk 3: In het laatste hoofdstuk speelt culinaire poëzie de hoofdrol. Deelnemers worden uitgenodigd om voor dit hoofdstuk zelf een gedicht mee te nemen.

De materiaal-/ingrediëntkosten zullen tegelijk met het lesgeld worden geïncasseerd.

Donderdag 12 maart 2020
3 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,00 plus € 37,50 materiaalkosten.
Mw. W. (Willemien) Schipper

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
W. (Willemien) Schipper
W. (Willemien) Schipper
Willemien Schipper bakt, braadt, kookt en doceert, leefde jarenlang als ‘Kok in Frankrijk’, geniet van al het lekkers des levens en leest graag een goed boek. In haar workshop ‘Literalicious’ smelten al deze ingrediënten samen tot een ‘velouté’ waar u nog lang van zult nagenieten.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.