Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL1080W

Indiase keuken

Indiase keuken
Cursuscode: CUL1080W

Deze kookworkshop leert je de Indiase keuken kennen. De verschillende godsdiensten in India (waarvan de belangrijkste het hindoeïsme en de islam zijn) hebben een grote invloed op de Indiase keuken. De koe is volgens het hindoeïsme een heilig dier en daarom zullen hindoes geen rundvlees eten. De islamieten zullen daarentegen geen varkensvlees eten omdat zij een varken als onrein beschouwen. Aangezien veel hindoes helemaal geen vlees eten zijn verreweg de meeste Indiase gerechten vegetarisch. In deze keuken wordt veel gebruik gemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten en specerijen en verse kruiden die tot garam massala's (aromatische mengsels) gemalen worden. Er is meestal een vlees- of visschotel, of beide, afhankelijk van de welstand van de familie of de gelegenheid. Ook zijn er allerlei aparte groenteschotels, brood of rijst, yoghurt, een salade en een keur aan chutneys en tafelzuren. In geval van een vegetarische maaltijd bereidt men meer groenteschotels, vooral met linzen en/of andere peulvruchten, en er komt altijd yoghurt aan te pas. Al zijn de verschillende kookstijlen, technieken en ingrediënten duidelijk per streek of religie, toch kun je stellen dat Indiase maaltijden altijd evenwichtig zijn in termen van kleur, smaak en bovenal substantie.

De ingrediëntkosten worden tegelijk met het lesgeld geïncasseerd.

Woensdag 11 december 2019
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 33,00 plus € 16,00 materiaalkosten.
Dhr. M. (Marco) van Os, Dhr. T.J. (Tom) Verheul

Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Nadat we alle gerechten gemaakt hebben, gaan we deze met elkaar proeven. Eet daarom vooraf niet/niet te veel. Na afloop maken we met elkaar het gebruikte materiaal en het lokaal schoon.

19:00 - 22:00
Locatie: mboRijnland (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Marco) van Os
M. (Marco) van Os
Marco van Os en Tom Verheul zijn doorgewinterde horecamensen die bij meerdere gerenommeerde bedrijven als manager en als commercieel expert hebben gewerkt. In hun eigen tijd doen ze waar ze in hun werk niet aan toe komen: heel lekker koken. Liefde moet je delen, vinden ze. En dus ook de liefde voor koken.
T.J. (Tom) Verheul
T.J. (Tom) Verheul
Marco van Os en Tom Verheul zijn doorgewinterde horecamensen die bij meerdere gerenommeerde bedrijven als manager en als commercieel expert hebben gewerkt. In hun eigen tijd doen ze waar ze in hun werk niet aan toe komen: heel lekker koken. Liefde moet je delen, vinden ze. En dus ook de liefde voor koken.
NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van nieuw en actueel cursusaanbod?  Klik hier.